Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaTehnologijaLamborghinijev terenac obara sve rekorde

Lamborghinijev terenac obara sve rekorde

Poznata italijanska fabrika automobila Lamborghini predstavila je svoj prvi model terenskog vozila. Lamborghinijev terenac, imena Urus, iako tek odnedavno u prodaji već je oborio sve rekorde.

– Potražnja za našim SUV vozilom je prevazišla i naša očekivanja tako da očekujemo da će u ovoj godini biti potučeni svi prodajni rekordi – zadovoljan je Stefano Domenikali, generalni direktor “Lamborghinija”.

Ono što kupce obara s nogu je nevjerovatan izgled čistokrvnog terenskog vozila. Luksuz se podrazumjeva, a za performanse od kojih zastaje dah zadužen je motor. Motor ima zapreminu 3.988 kubika, sa osam cilindara (bi-turbo), koji razvija 650 KS i ima 850 Nm obrtnog momenta.

Za prenošenje snage na sva četiri točka zadužen je automatski osmostepeni mjenjač koji omogućava da Urus do 100 kilometara na sat stiže za svega 3,6 sekundi. Ubrzava do 200 kilometara na sat za 12,8 sekundi, a zahvaljujući karbon-keramičkim kočnicama od 100 km na sat potpuno se zaustavlja za svega 33,7 metara. Maksimalna brzina je 305 km na sat. 
Početna cijena automobila je 250 hiljada američkih dolara. 
 
Izvor: Večernje novosti

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO