Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaPreporukeUkrašavanje enterijera sa samoljepljivim trakicama

Ukrašavanje enterijera sa samoljepljivim trakicama

Originalno nastale u Japanu, takozvane washi odnosno samoljepljive trakice vam mogu pomoći da na brz i jeftin način napravite savršene ukrase za vaš dom.
Washi je internacionalno priznat naziv za trakice koje su tradicionalni japanski papir. Termin se koristi za opisivanje papira koji koristi lokalno vlakno, obrađeno ručno i napravljeno na tradicionalan način. Washi se proizvodi pomoću vlakana iz unutrašnje kore od gampijevog drveta ili stučaka mitsumata grmlja. 
Trakice su samoljepljive, perive, a iako jako čvrsto stoje mogu se lako skinuti pri čemu ne oštećuju površine. Mogu se pronaći online, ali i u svim hobi prodavnicama. Dolaze u raznim dezenima, veličinama i mogu se lijepiti bukvalno svuda. Na slici vidite primjere kako na lak način, sa samo malo trakica dobijete potpuno drugačiji predmet, ali i izgled interijera.

Odlične su i za djecu i njihove školske zadatke, ali i za rokovnike odraslih gdje vam mogu služiti kao bilježnik. Sa njima možete napraviti i simpatičnu, a jeftinu čestitku za rođendan, ukrasiti poklone ili najjednostavnije nekome pokloniti washi. 

Stare ili nove bezlične saksije, tegle ili boce, također izgledaju odlično sa washi trakama. Mogućnosti je bezbroj, a najvažnije je da pustite mašti na volju. 


 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO