Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeNLB Banka d.d. Sarajevo podržala inicijativu za otvaranje Ženske odbojkaške akademije „Mikasa...

NLB Banka d.d. Sarajevo podržala inicijativu za otvaranje Ženske odbojkaške akademije „Mikasa NLB Banka“ u Srebrenici

Ženska odbojkaška akademija „Mikasa NLB Banka“  iz Tuzle uskoro planira otvoriti podružnicu u Srebrenici, a ovu važnu inicijativu podržala je i NLB Banka d.d. Sarajevo, kao glavni sponzor.

„Želimo da se infrastruktura Akademije prenese u Srebrenicu i da se otvori Sportsko- zdravstvena akademija u kojoj bi trenirale djevojčice iz Srebrenice, Potočara i okoline. Trenutno imamo oko 100 prijavljenih djevojčica i mogu reći da je interes veliki. Akademija će obezbijediti opremu i stručno osposobljene trenere i ljekare koji će pregledati svu djecu. Cilj nam je da ih prijavimo u jedan od sistema takmičenja, kako bi i djeca iz Srebrenice putovala i obilazila Bosnu i Hercegovinu“, izjavio je osnivač i direktor Akademije „Mikasa NLB Banka“, Almir Žilić.
Predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić smatra da je ova inicijativa od velikog značaja za djevojčice iz Srebrenice i okolnih mjesta.
„NLB Banka d.d. Sarajevo prepoznala je značaj inicijative da se Akademija otvori i u Srebrenici i čast nam je što smo dio ovog divnog projekta. Ovo je jedan od većih projekata u ovom dijelu zemlje i odlična prilika da se ženska djeca uključe u sportske aktivnosti. NLB Banka će sigurno i ubuduće nastaviti podržavati ovakve i slične aktivnosti“, izjavila je Žigić.

Otvaranje sportsko-zdravstvene akademije definitivno je jedan od najvećih uspjeha u Srebrenici i okolnim mjestima. Više od 100 do sada prijavljenih djevojčica voditi će akreditovani treneri, koji će im prenijeti znanje o važnosti sportskih aktivnosti, zdravoj prehrani i drugim temama.
 
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO