Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleLjepota i moda4 greške koje trebate izbjeći kako biste zaštitili usne

4 greške koje trebate izbjeći kako biste zaštitili usne

Za razliku od naše kože koja je prekrivena debelim zaštitnim slojem, naše usne nisu takve sreće i može se reći da su potpuno ogoljene.
lips-3141753_960_720
Koža na njima je prozirna i tanka te jedva pokriva osjetljivu sluznu opnu koja se nalazi ispod nje. Osim toga zbog nedostatka žlijezda lojnica gubitak vode s površine usnica mnogo je veći te kombinacijom atmosferskih neprilika, prostora u kojem boravimo, stanja organizma može doći do njihova pucanja, isušivanja, grubosti i boli.

Kako biste izbjegli takve nuspojave, donosimo vam 4 uzroka koji uništavaju naše usne zimi:

1. OBLIZIVANJE USANA
Oblizivanjem usana samo pogoršavamo njihovo stanje. Iako se čini dobrom idejom, vlaženje usnica je samo privremeno riješene koje s vremenom dovodi do još veće suhoće. Ako to radite vani, zbog niskih temperatura može doći do još većeg pucanja zaštitnog sloja i pojava ranica.
2. KORIŠTENJE MAT I TRAJNIH RUŽEVA
Mat i trajni ruž nije preporučljivo koristiti u zimu, a razlog tome je taj što oni u sebi sadrže sastojke koji isušuju kožu i ne opskrbljuju dovoljnom količinom vlage. U hladnije vrijeme korištenje hidratantnog balzama ili sjajila nahranit će usne i održati njihovu vlažnost.
3. DEHIDRACIJA ORGANIZMA
Problem koji se javlja ljeti je dehidracija, no malo je poznato da prilikom zimskih mjeseci zaboravljamo na vodu i unosimo je u vrlo malim količinama. Tim postupkom ne samo da isušujemo usne nego i kožu lica i tijela. Posegnite za čašom vode ili toplim napitkom i osigurajte njihovu vlažnost.
4. SUHI ZRAK
Nuspojava grijanja i veliki neprijatelj ljepote jest suhi zrak. Boravkom u grijanom prostoru isušuje se naša koža i usne te uzrokuju brojna oštećenja. Najbolji način kako se riješiti suhog zraka jest provjetravanje prostorija ili stavljanje posudica s vodom na radijatore koje će omogućiti njihovo vlaženje.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO