Nedjelja, 3 Decembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaBJJ Arena iz Sarajeva u 2023. godini zna samo za uspjehe, na...

BJJ Arena iz Sarajeva u 2023. godini zna samo za uspjehe, na redu je AJP Evropski turnir u Beču

Brazilska jiu-jitsa (BJJ), parteraška borilačka vještina i jedan od sinonima slobodne borbe i samoodbrane, postaje sve popularnija u BiH. Osim profesionalaca, dosta je onih koji se odlučuju za rekreativne treninge, a zanimljivo je da BJJ vole i žene. BJJ je inače namijenjena za sve uzraste i trenira se za najbolju samoodbranu od mogućih napada.

Naš najbolji profesionalni borac u ovom sportu je Almir Kapić, trener i osnivač BJJ Arene, koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu. Također, u tekućoj godini se okitio sa nekoliko zlatnih medalja.

– U 2023. godini sam zabilježio dosad najveći broj turnira, a učestvovao sam na južnoevropskim, internacionalnim i evropskim turnirima u Sarajevu, Zadru, Beogradu, Istanbulu i sada idemo u Beč. U Beču se održava AJP Evropski turnir u grapplingu, na kojem ću se okušati u profesionalnoj diviziji do 120 kilograma. U 2023. godini osvojio sam sve zlatne medalje, osim turnira u Sarajevu. Na turniru u Sarajevu, na kojem sam bolestan i pod temperaturom izašao na megdan Brazilcima, izgubio sam u polufinalu, a u repasažu sam pobijedio crnogorskog protivnika i osvojio treće mjesto – kaže Almir Kapić te dodaje da sa njim na AJP Evropski turnir u grapplingu u Beč putuju i Faris Memić, Armin Hadžić, Abdurahman Čurić, Dževad Imamović i Anis Ćosić.

Njegova akademija BJJ Arena je iznjedrila brojne uspješne borce i nastavlja ozbiljan rad sa djecom i odraslima.

– Radimo sa djecom različitih uzrasta, sa odraslima, kako na nivou kompetitora koje treniram za razna takmičenja, tako i rekreativno, gdje su svi koji se žele rekreativno baviti jiu jitsom dobrodošli. Za njih imamo posebne termine. U našem klubu ima mjesta za djevojke, koje imaju svoj kutak gdje treniraju i razvijaju njihove sportske sposobnosti, čime smo po prvi put na Balkanu za brazilsku jiu jitsu napravili taj iskorak. Na zadnjem međunarodnom turniru u Mostaru naše djevojke su učestvovale i osvojile medalje – govori Kapić.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO