Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaTehnologijaČetiri proizvoda koja vam mogu olakšati život i uljepšati dom

Četiri proizvoda koja vam mogu olakšati život i uljepšati dom

Višefunkcionalnost je danas nešto što je postalo normalno u svim sferama života. Kako su ljudi postali multifunkcionalni, tako i tehnički uređaji i namještaj prate taj trend. Ovakvi predmeti uspješno nam štede vrijeme i prostor, te su i više nego dobro došli u svakom domu, još ako i izgledaju lijepo onda našoj sreći nema kraja.

Zbog toga smo za vas izdvojili četiri must have proizvoda koja, osim što olakšavaju život, čine dom ljepšim i ugodnijim.

Višenamjenski sto kao prilika za impresivan estetski dojam

Sto je nešto što svaki dom mora imati, a nalazimo ga u različitim oblicima i veličinama. Višenamjenskim stolovima najčešće dodajemo njihovu ekonomičnost i multifunkcionalnost. Ovakvi stolovi uglavnom imaju police koje ih u tren oka pretvaraju u male stolove za ručak, mjesto za postavljanje laptopa i uredske opreme ili u minijaturne toaletne stolove. Međutim, iako se njihov oblik može mijenjati, to ne znači da moraju izgledati kao rasklopna mašina, već i dalje trebaju izgledati lijepo. Tako vrlo često možemo vidjeti stolove koji svojim izgledom podsjećaju na prava remek djela, bilo da su jednostavna ili ona malo složenija. Višenamjenski sto danas je postao must have komad namještaja koji obogaćuje i čini praktičnim svaki prostor.

Difuzer za čist zrak i wellness ugođaj

Difuzer kao uređaj sam po sebi je multifunkcionalan s obzirom na njegove funkcije – pročišćavanje zraka, osvježavanje mirisa u prostoriji, pomoć kod prehlade i odbijanje insekata. Danas ove aparate možemo pronaći u različitim vrstama i u veoma estetski privlačnom dizajnu. Bilo da se radi o električnom ili difuzeru sa svijećom, metalnom ili od terakote, različiti izbor difuzera omogućava nam da ovaj pametni multitasker savršeno uklopimo u svaki životni prostor. Dodatni bonus je taj što neki difuzeri imaju i mogućnost emitiranja boja što daje poseban wellness ugođaj prostoriji u kojoj se nalazi.

Televizor koji se stapa sa vašim prostorom i potrebama

Moderan način života uticao je i na naše navike. Većinu vremena provodimo koristeći modernu tehnologiju, ali ste sigurno svi više puta poželjeli da je zaslon mobitela veći, a zvuk bistriji jer vam je upravo stigla važna prezentacija s posla koju morate pogledati, ili jednostavno želite pregledati neki film ili nastavak serije koju pratite. Samsung je, kao rješenje za taj problem, napravio Samsung The Sero televizor koji, osim mogućnosti dijeljenja našeg mobitela na brz i učinkovit način, nudi mogućnost horizontalnog i vertikalnog zakretanja, te lakog premještanja iz jedne prostorije u drugu, uz pomoć Sero kotača.

Ovaj lifestyle televizor može se pohvaliti i svojim elegantnim dizajnom i trendovskim načinom portreta, koji omogućava da upravo televizor postane komad dizajnerskog namještaja. Naime, ovaj inteligentni multitasker u svom ambijentalnom načinu, poput kameleona, analizira teksturu i boju zida, te ga prilagođava zaslonu koji savršeno odgovara okolini. Kad pomislite da televizor ne može biti sofisticiraniji, Samsung The Sero vas ponovo iznenadi. Naime, on dolazi s all in one postoljem za koje vam ne treba nikakav dodatni namještaj.

Ogledalo kao stalak za nakit

Bez obzira na to da li imate veliki stan ili studio, sigurno je da svi vole uštedjeti malo prostora i učiniti svoj dom organizovanijim. Iako postoje kreveti na razvlačenje koji imaju ladice za odlaganje stvari, postoji još neistraženih multifunkcionalnih komada namještaja koji vam mogu olakšati život i učiniti ga jednostavnijim. Jedan od njih je i ogledalo koje sadrži i tajni ormarić za pohranu.

Ovaj proizvod idealan je za odlaganje svih manjih stvarčica, a mi savjetujemo da ga koristite za odlaganje nakita koji često zadaje probleme svim ženama u spremanju i organizaciji. Upravo na policama koje se skrivaju iza ogledala, nakit će uvijek biti na vidnom mjestu, pospremljen i organizovan, te se nikada neće izgubiti. Ovo rješenje idealno je za kupaonice, ali može se dobro ukomponovati i u predsoblje ili u spavaću sobu. Dodatni plus je i to što, osim svoje funkcionalnosti, ako se pravilno ukomponuje, može učiniti prostor i vizualno većim.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO