Nedjelja, 16 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaTehnologijaNovi Samsung kućni aparati na bazi vještačke inteligencije

Novi Samsung kućni aparati na bazi vještačke inteligencije

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. danas je predstavila novu liniju pametnih mašina za veš, kao i inovativne frižidere sa zamrzivačem u donjem dijelu uređaja (BMF).

Novu liniju mašina predvodi model WW9800T[1] sa tehnologijama Samsung EcoBubble™ i QuickDrive™, kao i naprednim funkcijama baziranim na vještačkoj inteligenciji, koja automatski bira i podešava programe pranja. Cilj je da ciklus pranja bude što efikasniji, završen u kraćem vremenskom roku, uz manje potrošene energije i napora. Novi RB7300 frižider[2] odlikuju unaprijeđene performanse hlađenja uz inovativne mogućnosti za skladištenje i čuvanje namirnica. Osim ovog modela, u Evropi će prvi put biti dostupna i Bespoke linija frižidera[3], kao kuhinjsko rješenje kompanije Samsung koje korisnik može personalizovati u skladu sa svojim potrebama i uređenjem.

Štedi energiju, vrijeme i trud uz prilagodljiv program pranja

Nova WW9800T mašina za pranje veša donosi spoj najnaprednijih Samsung tehnologija koje skraćuju vrijeme pranja i umanjuju potrošnju energije, pružajući korisnicima personalizovano, prilagodljivo iskustvo pranja, u skladu sa količinom i vrstom odjeće koju peru. Revolucionarna Samsung QuickDrive™ tehnologija omogućava uređaju da skrati vrijeme pranja do 50, a potrošnju energije do 20 posto[4]. Bubanj ovog modela se okreće nezavisno od svog zadnjeg dijela, čime se dobijaju dinamičniji pokreti, a rezultat je temeljnije opran veš. Specijalni Samsung Digital Inverter kompresor povećava energetsku efikasnost korištenjem jakih magneta za bolje performanse i tiši ciklus pranja.

Nove mašine dolaze i sa Samsung EcoBubble™ tehnologijom koja pojačava učinak deterdženta pretvarajući ga u balončiće koji brže prodiru u tkaninu, čak i u hladnoj vodi. Pranje hladnom vodom štedi energiju koja bi se potrošila na njeno zagrijavanje, dok istovremeno štiti tkaninu i boju odjeće.

Osim toga, tu je i vještačka inteligencija koja pamti navike i ponašanje korisnika i na ekranu mašine predlaže najadekvatnije programe pranja. Uz pomoć jednostavnog interfejsa, AI Control eliminiše potrebu korisnika da listaju dostupne programe kako bi našli onaj koji im je potreban. AI Wash opcija koristi senzore kako bi detektovala težinu i vrstu materijala veša koji je u bubnju, da bi procijenila potrebnu količinu vode i deterdženta. Nadalje, Auto Cycle Link proces sušenja aktivira najadekvatnije senzore za pranje i sušenje za svaki pojedinačni ciklus pranja.

Svi uređaji u novoj liniji Samsung mašina za veš su kompatibilni sa SmartThings platformom i nude korisnicima kontrolu nad podešavanjima direktno sa pametnih telefona, kao i pristup servisima poput Laundry Planner i Laundry Recipe za prilagođavanje programa.

Maksimalan prostor za namirnice uz svježinu koja traje

Zahvaljujući Samsung SpaceMax™ tehnologiji, unutrašnji zidovi uređaja su znatno tanji, pa novi BMF frižider sa zapreminom većom od 385L pruža mnoštvo prostora za odlaganje namirnica. Ova karakteristika je posebno značajna sada kada korisnici rjeđe idu u nabavku i kupuju veće količine namirnica.

Novi frižider je dizajniran tako da čuva svježinu hrane dvostruko duže[5]. Dolazi sa revolucionarnom Optimal Fresh+ pregradom, koja može da se koristi kao jedna fioka ili da se podijeli na dva zasebna odjeljka. Lijeva, hladnija, strana je u tom slučaju optimizovana za čuvanje mesa i ribe, dok je desna strana idealna za voće i povrće. Hrana će biti adekvatno rashlađena bez obzira na dio frižidera u kojem se nalazi zahvaljujući tehnologijama Samsung All Around Cooling i Metal Cooling. Kompresor najnovijeg frižidera automatski podešava performanse hlađenja na svih sedam nivoa polica, trošeći manje energije. Osim toga, zvuk je sveden na minimum, dok je izdržljivost uređaja dodatno unaprijeđena.

Dizajn BMF frižidera daje ovom uređaju dozu sofisticiranosti. Ravan prednji dio od nehrđajućeg čelika oslikava jednostavan i istančan stil Samsung kućnih aparata.

RB7300 frižider, kao i nove Samsung mašine za pranje veša biće predstavljene 2. septembra na virtuelnom događaju Samsung „Life Unstoppable“.


[1] Ova linija uređaja isprva će biti dostupna na evropskom tržištu, a naknadno tokom godine i u ostatku svijeta.

[2] Uređaj će u augustu biti dostupan na tržištu Evrope, a zatim i u ostatku svijeta.

[3] Ovaj uređaj će u oktobru stići u region Skandinavije, a tokom naredne godine i u ostatak Evrope. 

[4] Testirano na uređaju WW8000T u poređenju sa modelom WW6500K. Ušteda do 50 posto vremena i 20 posto energetske potrošnje prilikom pranja pamučnog veša (na 40℃, kada je bubanj pun do pola); performanse mogu varirati za 5 posto; zasnovano na Intertek podacima.

[5] Rezultati zasnovani na internom testiranju. Primijenjeno na MAX režimu rada. Rezultati mogu varirati u zavisnosti od svježine hrane, korištenja uređaja, uslova i drugih faktora.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO