Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaPovodom Kurban bajrama JU Zavod Pazarić će vršiti prijem kurbanskog mesa

Povodom Kurban bajrama JU Zavod Pazarić će vršiti prijem kurbanskog mesa

S obzirom na pojavu i opasnost od širenja COVID 19,  prijem kurbanskog mesa organizirat ćemo u određenim izmijenjenim okolnostima u odnosu na prethodne godine, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera koje su naložile  epidemiološke službe i druge nadležne institucije.

Shodno navedenom, obavještavamo sve naše prijatelje koji namjeravaju pokloniti meso Zavodu o slijedećem:

  1.   Obavezno je nošenje maski i rukavica prilikom dolaska u Zavod (lokacija Ramići I), odnosno na mjesto prijema kurbanskog mesa.

2. Prijem kurbanskog mesa vršit će se na lokaciji Ramići I, na lokaciji koja je 1 kilometar udaljena od glavne lokacije Resnik (adekvatnim putokazima označit ćemo pravac kretanja sa magistralnog puta M17 do Ramića I).

3.  Prijem kurbanskog mesa vršit će se u periodu od 9. 00 do 17. 00 sati, u vrijeme Kurban Bajrama. Prijem mesa  će se vršiti do popunjavanja kapaciteta, o čemu ćemo blagovremeno obavjestiti javnost putem web stranice Zavoda i medija.

4. Ukoliko je klanje kurbana izvršeno u privatnom  domaćinstvu, uz meso je obavezno predočiti i potvrdu o zdravstvenom stanju životinje (kopija ili orginal)

5. Ukoliko je klanje kurbana izvršeno u registrovanom objektu (uz nadzor veterinara), obavezna je potvrda o zdravstvenom stanju pošiljke životinjskog porijekla

6. Preporuka je da se kurbansko meso dostavi Zavodu u što kraćem roku nakon klanja kurbana, radi pravilnog skladištenja a zbog visokih temperatura.

Građani koji žele izvršiti uplatu u novcu na ime kurbana, a koji će se namjenski utrošiti za potrebe ishrane korisnika, mogu to učiniti na slijedeće račune:

Za uplate iz BiH
3389002208236438 UniCredit Bank
1610000046700079 Raiffeisen banka

Za uplate iz inostranstva
Bank name: UniCredit Bank BiH
IBAN: BA39 3389002208236438
SWIFT: UNCRBA22

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO