Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričePriča o Larisi, mačku i ostvarenim snovima

Priča o Larisi, mačku i ostvarenim snovima

Sve je počelo kada se Larisa Sinanović iz Srebrenika, inače studentica Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, odlučila educirati kroz Nahlin kurs šivenja i tako svoju dugogodišnju ideju pretvoriti u djelo. Naime, odvažno je krenula sa izradom krevetića za kućne ljubimce.
Glavni ”krivac” za Larisinu odluku bio je njezin mačak Make, ali i ljubav prema životinjama.

Prvi krevetić izradila je za svoga mačka, nakon čega je dobila i prve zadovoljne kupce.

Na samom početku, kaže Larisa, nije bilo jednostavno. Izrada proizvoda je dugo trajala, ali kako je edukacija u Nahli odmicala, šivenje krevetića je postajalo sve lakše.

”Zahvaljujući Nahli naučila sam da šijem, jer kada sam počela sa kursom, nisam znala kako mašina funkcioniše. Zahvalna sam divnom osoblju i instruktorici šivenja koji su mi pomogli da budem tu gdje sam sada. Sada sam ponosna i sretna jer radim ono što volim i vidim da se ljudima sviđaju moji radovi” – navodi Larisa.

Sve stvari koje Larisa izrađuje su personalizirane i prilagođene željama klijenata.
Larisa je fotografije svojih proizvoda podijelila na društvenim mrežama, a zatim je dobila brojne upite o tome kako naručiti krevetiće. Pokazalo se da je njena ideja bila pun pogodak i da je prvobitno ulaganje u edukaciju dalo željene rezultate.
Sa Larisinim radovima možete se upoznati na njenoj Facebook stranici Krevetići za kućne ljubimce.

Na ovaj način je mlada Larisa, zahvaljujući edukaciji u Nahli, iskoristila stečeno znanje i vještine, svrstavajući se tako u red kreativnih, vrijednih i zaposlenih mladih žena.

Tuzla.Nahla.ba

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO