Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeKljuč: Omladinski hostel stavljen na raspolaganje građanima za potrebe karantena

Ključ: Omladinski hostel stavljen na raspolaganje građanima za potrebe karantena

Omladinski razvojni centar „DEKAMERON“  i Omladinski centar „KOSMOS“ iz Ključa formirali su omladinski hostela u kampu Velagići, koji su stavili na raspolaganje JU Dom zdravlja Ključ i Općinskom štabu civilne zaštite Općine Ključ za eventualne potrebe građana Ključa tokom epidemije korona virusa – karantena.

Prostorije u kojima se nalazi omladinski hostel dodjeljenje su na korištenje i upravljanje omladinskim organizacijama od strane Općine Ključ, a uz podršku donatora i lokalnih vlasti prostorije su u potpunosti renovirane i prilagođene potrebama hostela. USAID i Institut za razvoj mladih KULT su kroz inicijativu Snaga lokalnog podržali rekonstrukciju prostora Društvenog centra, koji se nalazi pokraj hostela. Društveni centar posjeduje prostor od 170 m² koji također može biti od značaja u ovoj teškoj situaciji. Prostor omladinskog hostela ima 220 m² od toga 9 soba, 4 toaleta s kupatilom, kuhinju sa velikom trpezarijom i dva magacina. 

Načelnik Općine Ključ, gdin Nedžad Zukanović i direktor JU Doma zdravlja Ključ dr. Behzad Hadžić obišli su prostorije i konstatovali da ispunjavaju tehničke uslove za ove potrebe.

Iz omladinskog sektora poručuju da je vrijeme za povećanu društvenu solidarnost i veću saradnju unutar zajednice kako bismo svi zajedno doprinijeli stabilizaciji epidemije korona virusa. Također, poručuju da se svi trebamo ponašati odgovorno, poštovati naredbe i preporuke stručnjaka i kriznih štabova.

mladi.org

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO