Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKonzum narudžbe kupcima priprema unaprijed u cilju obavljanja što sigurnije kupovine

Konzum narudžbe kupcima priprema unaprijed u cilju obavljanja što sigurnije kupovine

U cilju prevencije širenja korona virusa, te zaštite zdravlja svojih zaposlenika i kupaca, Konzum kontinuirano uvodi niz mjera za što bezbjednije i sigurnije obavljanje kupovine.

S tim u vezi, Konzum je aktivirao uslugu poKupi, koja kupcima nudi mogućnost da odaberu željene proizvode za kupovinu i kreiraju narudžbu putem interneta iz svoga doma, te unaprijed pripremljene i složene proizvode preuzmu u odabranoj Konzum prodavnici. Kupujući na ovaj način smanjuju se međusobni kontakti i preventivno djeluje u cilju suzbijanja širenja zaraze, a proces je brz, jednostavan i siguran. Narudžbe se preuzimaju isti dan u dva termina: 10-12h ili 12-14h u više od 50 Konzum prodavnica širom Bosne i Hercegovine, a pregled prodavnica u kojima je dostupna ova usluga može se pogledati na korporativnoj stranici www.konzum.co.ba/Usluge-kupcima/poKupi

Svjesni činjenice da jedan dio kupaca, prije svega starijih koji žive sami, nisu u mogućnosti posjetiti prodavnice radi obavljanja kupovine ili preuzimanja pripremljene narudžbe, Konzumovi zaposlenici su dobrovoljno kao prave komšije u više navrata neophodne namirnice ovim ugroženim kategorijama kupaca dostavljali na kućna vrata.

Sve mjere u cilju prevencije širenja korona virusa koje je Konzum uveo u prethodnom periodu i dalje se aktivno i svakodnevno provode. I dalje je ograničenbroj kupaca koji u isto vrijeme mogu obavljati kupovinu u prodavnicama, te se podsjećaju kupci da poštuju preporuke držanja rastojanja od najmanje 2 metra na uslužnim linijama i blagajnama. U svim prodajnim objektima se konstantno provode pojačane mjere higijene i dezinfekcije svih površina, a  posebno blagajni, uslužnih linija, odjela mesnice, gastra i pekara te predmeta sa kojima kupci dolaze u kontakt.

Preporuka kupcima je da, uz poštivanje svih propisanih mjera lične zaštite, u kupovinu odlaze sami te da obavljaju kupovinu količinski prema ukazanim potrebama jer se opskrba svih Konzumovih prodajnih objekata sve vrijeme odvija nesmetano, a roba u prodavnicama svakodnevno nadopunjuje. U saradnji sa partnerima dobavljačima obezbjeđuju se dovoljne količine svih namirnica, a posebno onih za kojima vlada povećana potražnja.

Budimo savjesni i kupujmo odgovorno.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO