Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeCrveni križ FBiH: Ne ostavljamo nikoga po strani - oko 700 migranata...

Crveni križ FBiH: Ne ostavljamo nikoga po strani – oko 700 migranata zbrinuto protekle sedmice

Migracije i dalje čine jedan veliki globalni izazov, a pored odgovora na nastalu situaciju sa korona virusom Crveni križ Federacije BiH sa svojom strukturom i dalje ne ostavlja nikoga po strani, pa ni migrante.

Crveni križ Federacije BiH ima formirane i mobilne timove koji u fokusu rada imaju zdravstveno zbrinjavanje migranata koji se nalaze van kampova. Takvi mobilni timovi rade na području Tuzlanskog kantona, Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Unsko-Sanskog kantona, pa i u regiji Bijeljine i Zvornika.

“U protekloj sedmici zdravstveni mobilni timovi Crvenog križa Federacije BiH pružili su direktnu pomoć za 699 migranata te 410 intervencija prve pomoći, 393 usluge psihosocijalne podrške, 20 medicinskih pregleda od strane ljekara i isto toliko konsultacija od strane psihologa. Podijeljeno je i preko 300 lunch paketa, setova higijene, vreća za spavanje, čarapa i deka.” – ističu iz Crvenog križa Federacije BiH.

Rad mobilnih timova podržan je od strane Danish Refugee Council Bosnia and Herzegovina, ECHO i Švicarske ambasade u BiH.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO