Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaBlažuj: Pristigli migranti smješteni u kamp uz detaljne preglede i tretmane

Blažuj: Pristigli migranti smješteni u kamp uz detaljne preglede i tretmane

U skladu sa preporukama nadležnih institucija zbog nastale vanredne situacije i donošenjem mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, uz podršku Evropska unija u Bosni i HercegoviniIOM Bosnia and HerzegovinaDanish Refugee Council Bosnia and HerzegovinaCrveni križ Federacije Bosne i Hercegovine – Red Cross of FBiH i korisnici centra koji su se dobrovoljno javili za pomoć, su u proteklim danima postavili izolacijske šatore koji posjeduju grijanje i opremljeni su sa 1000 kreveta, madraca i deka za smještaj migranata i izbjeglica koji su prethodno boravili na sarajevskim ulicama ili u napuštenim objektima.

Migranti su prošli obavezan medicinski pregled prije registracije nakon koje će imati pristup smještaju, hrani, medicinskoj pomoći i drugim humanitarnim servisima.
Proteklih sedmica, IOM je usko sarađivao sa DRC-om na mjerama prevencije #COVID19, a cjelokupno upravljanje i koordinacija centara protiče bez smetnji.

Europska unija, IOM i partneri nastavljaju zajedno pružati podršku vlastima u Bosni i Hercegovini u upravljanju migracijskom situacijom u zemlji.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO