Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaTehnologijaSamsung predstavio CJG5 zakrivljeni gejmerski monitor na Gamescom-u 2018

Samsung predstavio CJG5 zakrivljeni gejmerski monitor na Gamescom-u 2018

Samsung širi svoju liniju gejming monitora predstavljajući povoljan zakrivljeni gejming monitor sa WQHD rezolucijom i visokom frekvencijom osvježavanja od 144Hz.
Samsung Electronics Co., Ltd. je predstavio novi CJG5 zakrivljeni gejming monitor na Gamescom-u 2018. Kompanija je prikazala svoj portfolio monitora namijenjenih strastvenim igračima kompjuterskih igara, uključujući i super ultra-široki CHG90 monitor, u zoni iskustva pod nazivom “Wider View. Winning Play.”
Nedavno razvijeni CJG5 32-inčni(C32JG5) i 27-inčni(C27JG5) monitori imaju ključne karakteristike gejming tehnologije kao što su: WQHD visoka rezolucija, zakrivljeni displej, frekvencija osvježavanja od 144Hz i visoki omjer kontrasta. Globalno dostupan u trećem kvartalu 2018. godine, monitor CJG5 sa izuzetno tankim okvirom optimiziran je za igre i pruža potpuno glatko i dosljedno iskustvo igranja za pristupačnu cijenu, podržanu od strane Samsungove tehnološke ekspertize.

“Zbog rastuće potražnje tržišta za gejming monitorima, nastojimo ponuditi cjenovno povoljne gejming monitore većem broju korisnika koji će imati koristi od ove premium tehnologije,” izjavio je Seog-gi Kim, Izvršni potpredsjednik odjela Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics. “Sa tehnološkom ekspertizom koju smo prikupljali godinama, nastojimo pospješiti karakteristike igara sa 144Hz i visokom WQHD rezolucijom, koje će biti cijenjene od strane masovnog tržišta.”
CJG5 monitor karakteriše WQHD rezolucija (2,560 x 1,440), koja je četiri puta veća od HD rezolucije i koja donosi precizne i živopisne slike sa tamnijom crnom, svijetlijom bijelom, i živim bojama, kao i visoki omjer kontrasta od 3000:1. U paru sa zakrivljenom VA pločom i trostranim dizajnom bez okvira, CJG5 monitor upotpunjava izuzetno okruženje koje donosi najprivlačnije iskustvo u igranju i minimalizira zamor očiju. Osim toga, 1800R zakrivljenost koja minimalizira zamor očiju, smanjuje promjene u središnjoj udaljenosti korisnika. Imitirajući slike iz stvarnog života, CJG5 pomaže korisnicima koji brzo premještaju svoj fokus dok igraju igre, čak i za vrijeme dužeg perioda.
Frekvencija osvježavanja od 144Hz omogućava grafiku koja brzo reaguje i okolinu bez kašnjenja koja obogaćuje gejmersko iskustvo. Game i Cinema načini rada automatski optimiziraju crni gama nivo, kontrast, oštrinu i zasićenje za bilo koji žanr igrica ili filmova. Korisnici takođe mogu odmah provjeriti i kontrolisati postavke dok igraju igrice sa lakoćom, koristeći igricama namijenjenom On Screen Display (OSD) meniju kontrolne ploče sa game style UI.
Na Gamescom-u 2018, posjetioci su mogli pogledati CJG5 gejming monitor na Samsungovom Gamescom štandu (sala 10.1 štand A100) i Ubisoftovom štandu (sala 06.1 štand B021, A020). Kod Samsungovih partnera sa Ubisoftom, PUBG Corp.(sala 09.1 štand A060, C061), Warner Bros (sala 10.2 štand B026), Deep Silver (sala 09.1 štand A012), Square Enix (sala 09.1 štand B041), i Logitech (sala 10.1 štand D050) su prezentovani raznovrsni sadržaji igara na Samsung gejming monitorima uključujući CJG5. Samsungove zone iskustva bile su prilika da gejmeri dožive ultimativno iskustvo igranja na 49-inčnom super ultra-širokom CHG90. Ovo je najveći na svijetu zakrivljeni QLED gejming monitor sa frekvencijom osvježavanja od 144Hz i 1ms Moving Picture Response Time (MPRT)  koji je predstavljen na Gamescom-u prošle godine.
“Veoma nam je drago što smo se udružili sa Samsungom kako bismo podržali našu igru Daker 18 na Gamescom-u 2018,” izjavio je Paulo J. Gomes, Direktor i producent Bigmoon Studios from Deep Silver. “Najveći na svijetu QLED gejming monitor CHG90 sa 49-inčnim super ultra-širokim ekranom, omogućava nam da prikažemo ljepotu velikog otvorenog svijeta u Dakar 18, koji je kreiran na temelju stvarnih pejzaža Perua, Bolivije i Argentine u nevjerovatnoj kvaliteti slike.”
Za dodatne informacije o Samsung CJG5 WQHD monitoru, molimo posjetite news.samsung.com, a da biste saznali više o Samsungovom prisustvu na Gamescom, pogledajte  ovdje.

O kompaniji Samsung Electronics:
Samsung Electronics Co., Ltd. nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost s prilagođenim idejama i tehnologijama, redefinišući svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema, memorije, sistema LSI i LED rješenja. Za najnovije vijesti molimo posjetite Samsung Newsroom na http://news.samsung.com.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO