Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeMladi Adel Nikšić predstavljao Bosnu i Hercegovinu na prestižnom programu Benjamin Franklin...

Mladi Adel Nikšić predstavljao Bosnu i Hercegovinu na prestižnom programu Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship 2018.

Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship (ili BFTF ) je interesantan i uzbudljiv program pokrenut i finansiran od U.S. Department of State, a domaćin je Wake Forest University.

Mladi Adel Nikšić predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship 2018.

“Dok smo uživali u boravku u SAD-u i istraživali američku kulturu i politiku, saznali smo o mogućnostima i izazovima civilnog društva. Dobili smo uvid i znanje koje će, u kombinaciji s našim vlastitim iskustvima, dobro spremiti za vodstvo i aktivističke uloge…

Čast mi je što sam predstavljao Bosnu i Hercegovinu na prestižnom programu Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship 2018. Imao sam priliku da upoznam 55 mladih talentovanih osoba iz čitavog svijeta. Kao predstavnik Bosne i Hercegovine izabran sam od strane američke ambasade, povodom svojih zalaganja na takmičenju “Say no to corruption” i “My Hometown, My BiH”. Proveli smo četiri sedmice na univerzitetu Wake Forest u Sjevernoj Karolini u Julu , posjetili Philadelphia i Washington D.C i učili o američkoj kulturi sa američkim porodicama, te također historiji kao i angažovanju u društvu. Moj finalni projekat je bio o Odlivu mozgova i razlozi zbog kojih mladi napuštaju BiH. Predivno iskustvo zaista, naučio sam mnogo stvari  i upoznao mnogo osoba . Želim da se zahvalim prvenstveno američkoj ambasadi, zatim mojoj porodici, organizatorima i mentorima programa Benjamin Franklin.” rekao je za Zdravi portal Adel Nikšić.

 

Već se radujem sljedećem odlasku u Ameriku! – poručuje Adel.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO