Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaU Sarajevu se poštari utrkivali u brzom hodanju

U Sarajevu se poštari utrkivali u brzom hodanju

Snage u brzom hodanju odmjerili su takmičari iz šest zemalja jugoistočne Evrope, odnosno više od 120 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Takmičenje svih ovih godina praktikuje ista pravila učešća – trke individualnih takmičara koje se ogledaju u ženskim i muškim predstavnicima poštanskih operatera te ekipne nagrade koje dobijaju najbolje rangirane ekipe. Takmičenje u brzom hodanju za žene održano je na pet, dok su se muškarci takmičili na deset hiljada metara.


Pobjednica u ženskoj kategoriji je Esra Saglam iz pošte u Ankari. Gulsen Eser iz Izmira je druga završila današnju utrku, a treća Fatma Temel iz Ankare.
Riječ je o balkanskom prvenstvu poštara u kojem su učestvovali takmičari iz Bosne i Hercegovine, Turske, Albanije, Rumunije, Makedonije i Slovenije.
Ovo je tradicionalna manifestacija koja datira još iz 1977. godine kao primjer integracije, društvene solidarnosti, baštinjena kulture i tradicije svih zemalja jugoistočne Evrope. Cilj ovog takmičenja je gajiti dobre odnose među poštanskim operaterima, gajiti sportski duh i njihovu motivaciju. U sklopu manifestacije su dodijeljeni i poštanski motocikli, koje Turske Pošte doniraju BH Pošti.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO