Utorak, 3 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleMuzikaBURAK YETER & BAGGI predvode treći po redu Sarajevo clubbing festival

BURAK YETER & BAGGI predvode treći po redu Sarajevo clubbing festival

Sarajevo festival VIP closing party 2018. održat će se 17. augusta u Domu mladih sa početkom u 22:00 sata. Pored najavljenih nastupa sjajnih DJ RYO i DJ BAGGI, treće izdanje Sarajevo clubbing festivala domaćoj publici predstavlja poznato ime svjetske DJ scene – BURAK YETER.
Ovaj turčin sa holandskom adresom jedan je od najtraženijih DJ-eva i producenata na muzičkoj sceni, a pjesmom Tuesday sa Danelle Sandoval je dokazao o kakvom muzičaru i producentu se radi. Burak Yeter garantuje neponovljivu večer uz sjajne hitove poput Tuesday, Another world, Crash, My life is going on, Careless whisper i još mnoge druge.  2004. godine osvaja Burn & MTV Dance Heat Contest, a samo godinu nakon toga izdaje svoj prvi debitantski album For action. Aktivno sarađuje sa svjetskim zvijezdama elektronske scene kao što su Alan Walker i Filatov & Karas, a izdavao je muziku za najveće produkcijske kuće poput Spinnin’ Records, Sony i Warner. Ove godine nastupao je, po mnogima na najjačem svjetskom festivalu Tomorrowland. Domaća publika imala ga je priliku ćuti na prošlogodišnjem izdanju EXIT-ovog Festival Jahorina ‘84.
Ovu noć će svakako upotpuniti nastup jednog od vrhunskih DJ-eva, čiji korijeni su iz Bosne i Hercegovine. Ajdin Begović BAGGI našao se među top DJ-evima elektronske muzičke scene, a sarađivao je sa popularnim imenima današnjice kao što su Tony Junior, Rene Amesz, Rita Ora, Tiesto. Svirao je na najvećim svjetskim festivalima elektronske muzike, gdje se posebnu ističu ADE i EDC u Las Vegasu. Samo za sarajevsku publiku priprema poseban set jer kako  i sam ističe, uvijek ima posebnu emociju kada nastupa u našoj zemlji.
Kao resident Sarajevo Clubbinga, u petak će nastupati i Ajdin Tinjak RYO. Ostvario je zapaženu međunarodnu karijeru sa nastupajući na pozornicama u Beogradu, Pragu i Istanbulu. Izbacio je svoj prvi producentski materijal EP za crnogorsku etiketu 84Bit Music pod nazivom “Awake”, u kojem se nalaze dvije pjesme koje će publika imati priliku čuti. Svirao je uz Leu Dobričić, Bang La Decksa, Marka Knighta i Mahmuta Orhana.
Sponzori ovogodišnjeg Sarajevo festival VIP closing party-a su BURN, COCA COLA, STANIĆ TREND, SOL AZUR & BUENA VISTA i NESCAFE.
Ulaznice se mogu kupiti u poslovnicama agencije Sol Azur & Buena vista, na platou Skenderija, online i na svim prodajnim mjestima portala Kupikartu.ba. Cijena ulaznice za parter je 20 KM, na dan koncerta iznosit će 30 KM. VIP separe iznosi 50 KM, dok VIP BACKSTAGE (uz catering) iznosi 100 KM.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO