Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaNekoliko desetina oldtajmera putuje iz Holandije prema Kini

Nekoliko desetina oldtajmera putuje iz Holandije prema Kini

Nekoliko desetina oldtajmera i njihovih ponosnih vlasnika koji su na put prema Pekingu krenuli iz Holandije, boravi u Kapadokiji, u Turskoj.
U putovanju oldtajmera “TransAsia” učestvuju putnici iz nekoliko evropskih zemalja, a na put od 25.000 kilometara krenuli su 1. jula. Peta pauza na putu je napravljena u Nevsehiru, u Turskoj.
Zaljubljenici u stare automobile posjetili su i dolinu Kiliclar, gdje su napravili zajedničku fotografiju. Koordinator projekta Klaas Postma izjavio je kako će nastojati doći do Kine nakon šestosedmičnog puta. Tu planiraju provesti određeno vrijeme, a zatim se drugom rutom vratiti. Postma je rekao kako su tokom osmodnevne etape u Turskoj imali priliku vidjeti različite gradove i prirodne ljepote te zemlje, a oduševljeni su gostoprimljivošću naroda.
“Iz Holandije smo krenuli s namjerom da za šest sedmica stignemo u Kinu. Nastavljamo put upoznavajući se s različitim kulturama. Tokom osmodnevne etape u Turskoj vidjeli smo prelijepa mjesta. Posjetili smo Istanbul i Ankaru. Put napreduje dobro, a Turci vole pomagati. Ukoliko imamo tehničkih problema s vozilima, odmah ih rješavaju”, dodao je.
Učesnici će preko Irana, Turkmenistana, Uzbekistana i Kirgistana 6. augusta doputovati u Kinu, a zatim će se preko Mongolije i Rusije vratiti u Evropu.
(AA)

 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO