Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisBonitetna izvrsnost u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Bonitetna izvrsnost u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Iako čine manje od trećine njenog ukupnog broja kompanija, bonitetno izvrsne kompanije u Županiji Zapadnohercegovačkoj ostvaruju 43% ukupnih prihoda i 44% ukupne neto dobiti Županije a zapošljavaju 73% od ukupnog broja uposlenih u ŽZH.
Ovo su najbolji pokazatelji kvalitete i značaja bonitetno izvrsnih kompanija za napredak gospodarstva regije i razlog zbog kog treba posvetiti posebnu pažnju kako njima tako i samoj temi. Stoga Bisnode organizira niz poslovnih susreta na temu bonitetna izvrsnost a prvi će se održati 17. 07. u Ljubuškom. Posebno smo počašćeni činjenicom da se skup održava pod pokroviteljstvom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koja je prepoznala potrebu da se istaknu bonitetno izvrsne kompanije, jer njihov uspjeh ujedno potvrđuju dugogodišnji sustavni i kvalitetetan rad kako Vlade tako i njenih općina, u stvaranju što boljeg ambijenta za razvoj gospodarstva.
U prilog navedenim činjenicama govore i zvanični podaci: u sve tri općine Županije i gradu, ukupni prihodi su se znatno povećali, neto dobit bilježi pozitivan trend i dostigla je gotovo 100 milijuna KM, kao i izvoz koji iznosi preko 500 milijuna KM, a izvoz po glavi stanovnika u ŽZH ima trend rasta i veći je u odnosu na izvoz po glavi stanovnika u Federaciji BiH. Stoga je prvi susret posvećen bonitetno izvrsnim kompanijama Županije, a ovom prigodom predstavnicima bonitetno izvrsnih tvrtki dodijelit će se Bisnode certifikati, kao međunarodno priznata potvrda gospodarske kvalitete poslovnog subjekta, njegove izvrsnosti i sigurnosti u poslovanju.
Bisnode certifikat je potvrda dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada, koji certificirane kompanije svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, stavljajući ih u ravnopravan položaj sa kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji. Napominjemo da bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost kompanija a da se metodologija za definiranje bonitetne izvrsnosti zasniva na statističkim modelima koji su sastavljeni na osnovu financijskih pokazatelja poslovanja kompanija (zaduženost, likvidnost, uspješnost i efikasnost) za posljednje tri godine, kao i na osnovu negativnih događaja (stečaj, brisanje, blokada) u izabranom periodu.

BISNODE BH

pripada grupaciji Bisnode, vodećem evropskom ponuđaču poslovnih informacija i analitičkih rješenja, sa sjedištem u Švedskoj, koja zapošljava 2100 ljudi u 19 zemalja Evrope. Bisnode pruža podršku  kompanijama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, zahvaljujući integrisanim i kvalitetnim podacima, na osnovu kojih razvijamo platforme za donošenje odluka koje će pomoći kompanijama da automatizuju svoje poslovne procese i donose odluke na osnovu podataka. Bisnode je najveći partner kompanije Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 miliona kompanija iz 220 zemalja svijeta.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO