Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaNa programu Talents Sarajevo SFF-a 61 učesnik

Na programu Talents Sarajevo SFF-a 61 učesnik

Talents Sarajevo će tokom 24. Sarajevo Film Festivala (SFF) ugostiti 61 perspektivnog glumca, snimatelja, reditelja, montažera, filmskog kritičara, producenta i scenaristu iz jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.
SFF 29018
Ove godine učesnici programa 12. Talentsa Sarajevo dolaze iz 13 država, a “broj učesnika u odnosu na prethodne godine je smanjen na 61 učesnika, dok je ove godine oboren i rekord u broju aplikacija (398), što zajedno čini konkurenciju koja je jača nego ikada”.
Talents Sarajevo 2018 učesnicima će ponuditi bogat program master časova, diskusija, praktičnih radionica i filmskih projekcija koje će biti organizovane tokom održavanja Sarajevo Film Festivala.
Specifični programski moduli namijenjeni filmskim radnicima različitih profesionalnih profila, učešće cijenjenih međunarodnih filmskih stručnjaka, kao i Pack&Pitch and Script Station laboratoriji za razvoj projekata odlikuju se specifično osmišljenim pristupom mentorstvu i podršci koje Talents Sarajevo program nudi neafirmisanim talentima iz regije, saopćeno je iz SFF-a.
Talents Sarajevo program je pokrenut u saradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, a osim što okuplja mlade filmaše i pruža im priliku za profesionalno usavršavanje, ova platforma učesnike upoznaje sa radom etabliranih filmskih stručnjaka, informiše ih o savremenim tokovima u filmskoj industriji i umjetnosti, te ih predstavlja regionalnoj i međunarodnoj filmskoj zajednici, saopćeno je iz SFF-a.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO