Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleShowbizBourdain imovinu od 1,2 miliona dolara ostavio kćerki

Bourdain imovinu od 1,2 miliona dolara ostavio kćerki

Većina imovine slavnog američkog kuhara Anthonyja Bourdaina, koji je nedavno izvršio samoubojstvo u Francuskoj, u iznosu od 1,2 miliona dolara pripast će njegovoj 11-godišnjoj kćerki Ariane, navedeno je u oporuci koja je pročitana na Manhattanu.
Imovina se sastoji od 425.000 dolara u gotovini i štednji, 35.000 dolara u dionicama, 250.000 dolara u osobnoj imovini i 500.000 dolara u nematerijalnoj imovini, uključujući i autorska prava, navodi se u sudskim spisima, prenosi Daily Mail.
Dokumenti također pokazuju da Bourdain ima hipoteku u vrijednosti od 1,1 milion dolara, ali se ne navodi gdje se ona nalazi.
Ukupna vrijednost imovine slavnog kuhara iznenadila je mnoge jer je prema nekim prethodnim izvješćima njegova imovina procjenjivana na oko 16 miliona dolara.
Izvršitelj oporuke je njegova bivša supruga Ottavia Busia od koje se razveo 2016. godine.
Bourdain se ubio u Francuskoj, a bio je poznat po svojim kulinarskim putovanjima svijetom, oštrom jeziku i ljubavi prema uličnoj hrani.
Prije nego što se otisnuo u televizijske vode, Bourdain je radio u nekoliko prestižnih njujorških restorana o čemu je napisao knjigu “Kuhinja povjerljivo: Avanture u kuharskom podzemlju” koja mu je donijela slavu.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO