Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaTehnologijaU Sarajevu održana konferencija kompanije Siemens „Pametne zgrade budućnosti“

U Sarajevu održana konferencija kompanije Siemens „Pametne zgrade budućnosti“

Kompanija Siemens Building Tehnologies organizovala je jučer u Sarajevu tehničku konferenciju pod nazivom „Pametne zgrade budućnosti“ na kojoj je prisutnima ukazala na načine na koje će tehnologije izmijeniti cjelokupni životni ciklus objekata, od planiranja i izgradnje, do korištenja i upravljanja.

Digitalizacija igra ključnu ulogu u pripremi efikasnih i inteligentno umreženih objekata, koji mogu međusobno komunicirati. Tokom konferencije uticaj ovih trendova je bio predstavljen u različitim tematskih segmentima.  Upravo uz pomoć digitalizacije, zgrade mogu razmjenjivati podatke kao što su oni o potrošnji energije i održavanju, te na kraju omogućiti prepoznavanje ponašanja korisnika ili potrošačkih obrazaca, kao i aktiviranje korektivnih mjera.

„Uzimajući u obzir da ljudi danas oko 90 posto svog vremena provode u zgradama, kompanija Siemens je pronašla rješenja i proizvode koje koriste da se objekti pretvore u mjesta sa sigurnim ambijentom.  Prednosti ovog pristupa uključuju optimiziranu energetsku efikasnost, uštedu troškova i kvalitetniju održivost.  Siemens već sada ima više od 2.500 proizvoda iz različitih oblasti (terenski uređaji, automatizacija prostora, zaštita od požara) koji dolaze u paketu s BIM podacima. Proizvodi i rješenja kompanije Siemens koriste se da se ti objekti pretvore u mjesta sa sigurnim i ugodnim ambijentom“, kazao je na jučerašnjoj konferenciji Igor Kulašić, direktor divizije Building Tehnologies i Siemensa.


Na konferenciji, predstavnici kompanije Siemens, predstavili su svoj širok portfolio sistema, rješenja i proizvoda za energetski efikasne prostorije zgrade, pred više od 100 prisutnih, kroz predavanja i razne radionice.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO