Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaPromoWellion i Zdravi portal zajednički u podizanju svijesti o dijabetesu

Wellion i Zdravi portal zajednički u podizanju svijesti o dijabetesu

U cilju još bolje saradnje predstavnici austrijske linije proizvoda za dijebates Wellion posjetili su redakciju Zdravog portala (Udruženje Zdravi tim), te tom prilikom donirali paket koji sadrži savremeni aparat za mjerenje šećera u krvi sa pratećom opremom.
viber image.jpgdadsTokom svoje posjete, predstavnice Welliona našopj ekipi izmjerile su šećer, ali su ih i obučile kako da u budućnosti koriste aparat.
Za aparat Wellion calla light još kažu da je sklad perfekcije i dizajna. Jednostavan oblik, pregledan ekran te mnoštvo drugih korisnih funkcija koje olakšavaju život osobama oboljelim dijabetesa. Prvi put je moguće prikazati i prosječne vrijednosti mjerenja za 1,7,14,30, 60 i 90 dana na osnovu kojih će korisnik ili ljekar imati precizniji pregled stanja šećera u krvi.
Procjenjuje se da oko 400 miliona ljudi boluje od dijabetesa, svake tri sekunde u svijetu dijagnosticira se novi slučaj dijabetesa, a svakih šest sekundi jedna osoba umre zbog posljedica dijabetesa. Do 2035. godine očekuje se i do 592 miliona oboljelih. Zbog sjedilačkog načina života, nepravilne prehrane i masovne pojave pušenja cigareta, dijabetes tipa II mnogostruko je premašio pojavnost dijabetesa tipa I.

Dijabetes tipa I

Dijabetes tipa I javlja se kad gušterača potpuno prestane izlučivati inzulin. Budući da se taj poremećaj javlja najčešće u djetinjstvu ili ranoj mladosti, dobio je naziv ”juvenilni”. Jedini način terapije je uzimanje zamjenskog inzulina

Dijabetes tipa II

Javlja se kad gušterača još uvijek izlučuje inzulin, ali manje nego što je potrebno ili ćelije tijela postanu neosjetljive na inzulin pa on ne može ispunjavati svoju funkciju. Taj tip dijabetesa javlja se najčešće kod odraslih, a liječi se na više načina, od kojih je uzimanje inzulina posljednji korak. Velik broj pacijenata uspijeva održati zadovoljavajuću koncentraciju glukoze u krvi bez ikakvih lijekova, mijenjajući životne navike, kao što su prestanak pušenja, pravilna prehrana i redovita tjelovježba. Tek ukoliko te metode zakažu, pacijenti počinju uzimati lijekove, tzv. oralne antidijabetike (tablete koje potiču snažnije izlučivanje inzulina, bolji odgovor ćelija itd.). Ponekad ipak ni to nije dovoljno te i bolesnici koji pate od dijabetesa tipa II, moraju početi uzimati inzulin.
viber image.jpgafsUpravo radi podizanja svijesti o dijabetesu kao jednoj od najrasprostranjenijih bolesti našeg doba Wellion tim se udružio sa Zdravim portalom.
Treba napomenuti i da je u periodu od 25. marta do 08. aprila proveden jedan od najvećih društveno odgovornih projekata koje je organizovao Pharma Maac. Tako je ekipa Pharma Maaca u saradnji sa austrijskim PREMIUM brendom Wellion u 20 gradova Bosne i Hercegovine, na 23 javne lokacije, obavila besplatno mjerenje šećera i stručno savjetovanja o dijabetesu.
Inače, Pharma Maac osim Wellion proizvoda nudi i sveobuhvatno savjetovanje i servis. Za sva pitanja i nedoumice postoji i Dijabetees info linija na koju možete pozivati svaki radnim danom između 8 i 16:30 sati ( 033 770 483).

Wellion – Vaš pouzdan partner u borbi protiv dijabetesa
Wellion je premium brand, evropske kvalitete koji u svom portfoliju nudi sve za potrebe dijabetičara, od trakica, aparata za mjerenje šećera sa doživotnom garancijom, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina.
(Zdravi portal)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO