Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleU narednim danima sunčano vrijeme: Za 1. maj temperature i do 29...

U narednim danima sunčano vrijeme: Za 1. maj temperature i do 29 stepeni

Sunčano vrijeme i temperature do 30 stepeni Celzijusa preovladavat će u Bosni i Hercegovini narednih dana, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.
Danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Bez padavina u Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne. U Posavini i na sjeveroistoku Bosne je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. Dnevne temperature kretat će se od 24 do 30 stepeni.
I drugog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme. Poslije podne u Bosni umjeren porast naoblake može usloviti rijetke lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od deset do 16, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 24 do 30 stepeni.
Prema prognozama FHMZBiH-a, u ponedjeljak će u BiH također preovladavati sunčano vrijeme s dnevnim temperaturama od 24 do 30 stepeni.

Za 1. maj – Praznik rada preovladavat će sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od osam do 14, na jugu od 13 do 19, a dnevne od 22 do 29 stepeni.

Sunčano vrijeme s dnevnim temperaturama od 24 do 30 stepeni preovladavat će i u srijedu. Poslije podne i u večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO