Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleCvjetna terapija koja ima ljekoviti efekat: 7 vrsta cvijeća sa iscjeljujućim sposobnostima...

Cvjetna terapija koja ima ljekoviti efekat: 7 vrsta cvijeća sa iscjeljujućim sposobnostima koje možete da uzgajate u svom vrtu

Ovo prelijepo cvijeće možete da uzgajate u svojoj bašti. Osim što opojno miriše, ono ima ljekovito dejstvo i donosi opuštenost i mir.
Majka Priroda je iscjeljitelj, a jedan od njenih najmoćnijih darova dolazi u obliku cvijeća. Svaka vrsta ima drugačiju “sposobnost” koja utiče na  tjelesnu i emocionalnu dobrobit.
Svaki cvijet je Božje remek – djelo i prava činija zdravlja, a terapija cvijećem je metoda rada s različitim cvijetovima koja se temelji na njihovom izgledu, mirisu, ekstraktu, boji i energiji. Cvjetna terapija uključuje blisko sarađivanje s prirodom.
Cvjetna terapija se temelji na iscjeljiteljskim sposobnostima prirode, slično naturopatiji. Kao i biljni tretmani u naturopatiji, cvijeće se može koristiti za stvaranje moćnih ljekovitih efekata. Kada je emocionalna ravnoteža narušena, mirisi cvijeća se miješaju sa vodom i stavljaju pod jezik. Energija cvijeća je energija kakvu bi trebalo imati i ljudsko tijelo pa se primjenom terapije cvijećem ta energija vraća u ravnotežu.  Budući da se miris i boja cvijeća širi u energetska područja, cvjetna terapija pomaže kod metafizičkih problema. Može da vam pomogne da produbite svoju duhovnu praksu i da aktivirate svoje psihičke sposobnosti.
Bilo da radite sa cvijećem u svom vrtu ili ga nabavljate kako bi liječili određenu situaciju, ono će donijeti emocionalnu, fizičku i duhovnu ljepotu u vaš život.
7 vrsta cvijeća i njihova lekovita svojstva:
1. Afrička ljubičica
Afričke ljubičice su vrlo korisne jer otklanjaju tešku enegiju. Odlične su za čišćenje prostora, kao što su kuće i kancelarije, ali i za čišćenje vlastitog fizičkog tijela.  Ljubičasta boja je boja iscjeljivanja. Potpomaže koštani rast, olakšava probleme sa bubrezima, reumatizmom, epilepsijom, išijasom, smanjuje nervozu, djeluje na neuralgije. Ljubičica pripada yin principu i djeluje umirujuće. Poruka Afričke ljubičice: „Očistiti ću staro i dati život novom. To je dugoročni proces. Ja mogu transformirati niže oblike energije iz vašeg tijela i doma i oblikovati ih u pozitivno stanje mira i ljubavi.“
2. Margareta
Dopustite margareti da brine za vas i da otkloni stres s vaših ramena. Margarete će donijeti mir u vaš život, tako da se možete usredotočiti na ono što je važno. 
Poruka Margarete: “Potrebno je da pojednostavite stvari! Toliko toga se događa, raspršeni ste na sve strane. Ja vas okružujem i dajem vam priliku da se riješite drame i stresa. “
3. Maslačak
Žuti cvijet može izliječiti bijes, ljutnju, ogorčenost i ljubomoru. Prekrasno je raditi s bijelim karakteristističnim pahuljastim cvijetom, naročito su dobri za ostvarivanje snova. Pobuđuje osjećaj mira…
Poruka Maslačka: “Želio bih da vam pomognem da se uzdignete iznad nižih energija poput emocija gorčine i bijesa. Također mogu da pomognem u manifestovanju vaših želja.”
 
 
4. Gardenija
Gardenija je odlična za sve ljude koji pate od hroničnog stresa. Njeni cvijetovi uklanjaju stresne emocije iz vašeg života i podsjećaju vas da je vrijeme za igru i smijeh.
Poruka Gardenije: „Budite blizu mene i udišite moj prefinjeni parfem. Pomoći ću vam da zaboravite sav stres i brige. Sada je vrijeme da uživate u blaženoj fazi svog života.“

5. Jorgovan

Jorgovan je divan smirujući cvijet koji pomaže u borbi protiv užurbanosti i jurnjave u svakodnevnom životu. Pogodan je za ljude koji pate od anksioznosti ili depresije.
Poruka Jorgovana: “Otpustite sve iritantne, depresivne misli i zamijenite ih sa pozitivnim stavovima i osjećajima. Možete to učiniti, ja ću vas podržati. “
 
6. Orhideja
Energija orhideje je vrlo visoka. Ona vas podsjeća da ste zaslužili samo ono najbolje i da je to jedina stvar na koju se treba usredotočiti.
Poruka Orhideje: “Sa svakim korakom sve ste bliži svom cilju. Nije vrijeme za odustajanje, još malo se potrudite. Nastavite i posegnite za zvijezdama…”
 
7. Ruža (Crvena)
Crvena ruža je simbol ljubavi i strasti, tradicionalno je romantičan dar. Njena moćna iscjeljujuća energija topi blokade u vašem srcu. Na taj način lakše je privući ili učvrstiti ljubav u vašem životu.
Poruka Ruže: “Vi zaslužujete ljubav, dopustite mi da vam pomognem u ovom području. Zajedno ćemo pronaći duboku povezanost i strast koju tražite. Sa vašim dopuštenjem, ja ću iscijeliti te rane i omogućiti vam da krenete dalje sa pozitivnošću.“
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO