Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisIbrahim Al Omar, prvi čovjek državnog saudijskog investicijskog fonda (SAGIA) potvrdio dolazak...

Ibrahim Al Omar, prvi čovjek državnog saudijskog investicijskog fonda (SAGIA) potvrdio dolazak na SBF 2018

Ibrahim Al Omar, guverner državnog saudijskog investicijskog fonda  (Saudi Arabian General Investment Authority – SAGIA) potvrdio je dolazak na Sarajevo Business Forum 2018, vodeću investicijsku konferenciju. U pratnji guvernera najvećeg investicijskog fonda iz Saudijske Arabije dolazi i delegacija Ministarstva trgovine i investicija Kraljevine Saudijske Arabije kao i vodeći poslovni ljudi nekih od najznačajnijh kompanija iz ove zemlje.

Visoki gost iz Saudijske Arabije na mjesto guvernera imenovan je nakon 16-godišnjeg iskustva u privatnom sektoru u aprilu prošle godine. Inžinjer je elektrotehnike i alumni hardvarskog programa za lideršip.

Al Omar će učestvovati u radu Sarajevo Business Foruma, vodeće investicijske konferencije u Jugoistočnoj Evropi, koji se od 24. do 27. aprila održava u glavnom gradu BiH i susresti sa političkim i biznis liderima iz regiona.

Osim državnog investicijskog fonda iz Saudijske Arabije učešće na Sarajevo Business Forumu do sada su potvrdili državni investicijski fondovi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Omana i Malezije.

Delegaciju Državnog fonda rezervi (State General Reserve Fund – SGRF)  iz Sultanata Oman predvodi Mulham Al Jarf, direktor za investicije.

Na čelu delegacije malezijskog državnog investicijskog fonda ”Khazanah Nasional” nalazi se  datuk Mohd Izani bin Ghani izvršni direktor za Investicije. Inače, ”Khazanah Nasional” jedan je od najznačajnijih investicijskih fondova u Aziji i posjeduje udjele u 50 multinacionalnih kompanija. Fond je vodeći ulagač u oblasti poljoprivrede, finansijske industrije, telekomunikacija, transporta, zdravstvene industrije, infrastrukture, građevinarstva, medija, nekretnina, biotehnologije i komunalnih usluga. U vlasništvu „Khazanahe“ nalaze se velike azijske kompanije koje posluju širom svijeta.

Registracija za učešće i sve informacije o Sarajevo Business Forumu mogu se dobiti putem linka: http://sarajevobusinessforum.com/

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO