Utorak, 3 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaZdravljeWellion prva dijabetološka ordinacija na točkovima

Wellion prva dijabetološka ordinacija na točkovima

U periodu od 25. marta do 08. aprila proveden je jedan od najvećih društveno odgovornih projekata koje je organizovao Pharma Maac i prvi ovakvog tipa u BiH općenito. Naime, u saradnji sa austrijskim PREMIUM brendom Wellion, Pharma Maac ekipa je u 20 gradova Bosne i Hercegovine, na 23 javne lokacije, obavila besplatno mjerenje šećera i stručno savjetovanja na temu dijabetesa.

Karavan je krenuo iz Sarajeva, gdje je prvi dan boravio na Dobrinji, drugi dan u Štrosmajerovoj ulici, Općina Stari Grad. Na važnost ovog projekta ukazao je i sam načelnik općine, gospodin Ibrahim Hadžibajrić, koji je kao pravi uzorni građanin prvi izmjerio visinu glukoze u krvi. Uslijedili su Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno, Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, te Banja Luka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča i na kraju, ali ništa manje važna Zenica.

Najviše mjerenja zabilježeno je u Banja Luci, gdje su i sami vremenski uvjeti kao i odlična pozicioniranost u strogom centru grada omogućili preko 1000 mjerenja. Najviše osoba sa dijabetesom, tipa I ili II, primjećeno je u Bugojnu, dok se kroz projekat pokazalo da Hercegovci ipak najzdravije žive.
Podatak od preko 7000 obavljenih mjerenja, 510 podijeljenih gratis Wellion aparata za mjerenje šećera u krvi, te oko dvije stotine novootkrivenih dijabetičara, među kojima veliki broj mlađe populacije i djece, dovoljno govore o obimu i važnosti provedenog projekta.

Nažalost, još jednom se potvrdilo kako je svijest o dijabetesu kao najrasprostranjenijoj bolesti našeg doba, na veoma niskom nivou. Ovaj projekat je upravo imao za cilj da napravi promjene.

„Izuzetno smo ponosni što je ovaj projekat naišao na veliko interesovanje kako medija, tako i lokalnih zajednica, od kojih svakako očekujemo podršku i partnerstvo u misiji širenja svijesti i preveniranju dijabetesa“, izjavila je mr.ph. Nina Erbez, voditelj projekta.

Uradimo to zbog naše djece. Uradimo to zbog njihove budućnosti. Pharma Maac je čvrsto opredijeljen da u skladu sa svojim mogućnostima, bude na usluzi svima onima kojima je pomoć potrebna.

Wellion – Vaš pouzdan partner u borbi protiv dijabetesa
Wellion je premium brand, evropske kvalitete koji u svom portfoliju nudi sve za potrebe dijabetičara, od trakica, aparata za mjerenje šećera sa doživotnom garancijom, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina.

Facebook.com/WellionClub.Adria
INFO TELEFON: 033 770 483
www.wellion.ba
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO