Utorak, 3 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaUncategorizedJe li vagina najpametniji organ u tijelu?

Je li vagina najpametniji organ u tijelu?

Znate li koliko je duboka vagina, kako izgleda njena unutrašnjost ili kako klitoris reagira na stimulaciju?

Neovisno o tome jeste li muškarac ili žena, što više znate o vagini i njenim tajanstvenim mehanizama, to bolje! Neke od činjenica koje ćete u nastavku pročitati vjerovatno će vas šokirati.
1. Vagina je duboka između 7 i 8 cm. Najobuhvatnija i najranija istraživanja o dubini vagine, proveli su William H. Masters i Virginia E. Johnson, istraživački tim koji je prvi započeo proučavati seksualne reakcije sredinom dvadesetog stoljeća.

 2. Dubina vagine se povećava stimulacijom. Istraživanja pokazuju da uzbuđenost može povećati dubinu vagine od 11 do 12 cm.

3. Vagina može udvostručiti svoju veličinu. Tokom seksualnog uzbuđenja, vaginalni kanal se opušta i rasteže. Istraživači pretpostavljaju da tako podiže cerviks i stvara mali rezervoar za spermu, kako bi lakše oplodili jajnu stanicu.
4. Klitoris se povećava tijekom uzbuđenja. Tijekom predigre i seksualnog uzbuđenja, klitoris postaje opskrbljen krvlju, što povećava njegov obim.
5. Unutrašnje stijenke vagine su naborane, što olakšava prilagođavanje i povećanje vagine prilikom insertacije tampona ili penisa.
6. Vagina se sama čisti. Nije ju nužno detaljno prati niti koristiti mirisne sapune. Štaviše, pretjerana briga o higijeni vagine može uzrokovati razne infekcije.
7. Vaginu zaista možemo nazvati smart (pametnim) organom. Tijekom predigre proizvodi svojevrsni lubrikant koji omogućava lakšu penetraciju penisa. U određenom periodu menstrualnog ciklusa, vagina otpušta bjelkasti iscjedak koji vas upozorava da ovulirate i da je to najplodniji period ako želite začeti. Također vas može upozoriti i na razne infekcije, ispuštajući iscjetke raznih boja ali i mirisa.
8. Unutrašnjost vagine je položena pod uglom između 108 i 130 stupnjeva. To ćete najbolje uočiti ako koristite tampone!
9. Vjerojatno još uvijek imate himen. Samo u filmovima himen uvijek puca tijekom prvog seksa. Kod većine žena, himen se rasteže još u djetinjstvu dok npr. vozimo bicikl ili skačemo na trampolinu. Moguće je da i dalje imate himen, koji je rastezljiv.
10. Ono što ste čuli o G-tački vjerojatno nije tačno. No, to ne znači da unutar vagine ne postoji područje koje pruža drugačiji osjećaj prilikom stimulacije. Ono što ljudi nazivaju G-točkom, vjerojatno je samo unutarnje proširenje klitorisa.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO