Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisBBI VIP Business Club u Travniku: Jačanje ekonomije, proizvodnje i diversifikacija investicija...

BBI VIP Business Club u Travniku: Jačanje ekonomije, proizvodnje i diversifikacija investicija u SBK

„Kako povećati konkurentnost privrede Srednjobosanskog kantona – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta“, bila je tema okruglog stola koji je danas u organizaciji BBI banke i BBI VIP Business Cluba održan u Travniku.

Razmjena iskustava  sa privrednicima regije Srednjobosanskog kantona organizirana je u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH, Privrednom/Gospodarskom komorom SBK/KSB i Udruženjem poslodavaca SBK Travnik.

„Zadovoljstvo nam je što smo danas u Travniku sa našim uvaženim partnerima iz regije Srednjobosanskog kantona. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su se odazvali današnjem pozivu. Ovo je još jedan u nizu okruglih stolova u organizaciji BBI banke i BBI VIP Business Cluba u nastojanju da animiramo domaću privredu da uzmu aktivno učešće na prestojećem Sarajevo Business Forumu koji će se održati 25. i 26. aprila u Sarajevu“ rekao je Nermin Oprašić, Rukovodilac odjeljenja za velike klijente i sindikacije BBI banke.

O mogućnostima i potencijalima privrede regije SBK govorio je Kemal Čolak, Predsjednik Udruženja poslodavaca SBK Travnik.
„Čast mi je da sam dio jednog ovakvog skupa i zahvalio bih se BBI banci što je zaista ambiciozno i vrlo uspješno ušla u jednu novu eru ponašanja banaka prema svojim klijentima“ kazao je, između ostalog, Čolak,
Izvršni direktor LRC-a Emil Kučković prezentirao je danas detaljnu analizu privrednih kretanja u Srednjobosanskom kantonu.
Kompanije su u ovom kantonu ostvarile veliki rast prihoda u trogodišnjem periodu, i to sa 3,14 milijardi u 2014. godini na 3,94 milijarde KM u 2016. godini. U istom periodu rastao je broj zaposlenih i to za 3.245.
Da su kompanije sve efikasnije u svom poslovanju svjedoče i podaci o bonitetnim ocjenama. Naime, u SBK-u je broj kompanija koje su izvrsne u svom poslovanju (odnosno imaju ocjenu 5) u trogodišnjem periodu porastao sa 111 na 129. Kada je riječ o brzorastućim kompanijama, od ukupno 667 firmi na području BiH, 38 ih posluje na području SBK, a osam na području općine Travnik.
Danas su svoje uspješne priče prezentovale kompanije GS TMT Travnik, Pharmamed, ES-Busovača, Merkez Oil i BNT Holding d.d. Novi Travnik.
Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima.
Privrednicima je ovom prilikom predstavljena nova on-line platforma  http://sbf.talkb2b.net u okviru Sarajevo Business Foruma koja ima za cilj predstavljanje profila i projekata kompanija, kao i dogovaranje B2B sastanaka. Platforma je dostupna putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO