Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisPladis ojačava svoj biznis u Bosni i Hercegovini sa novim distributerskim partnerstvom

Pladis ojačava svoj biznis u Bosni i Hercegovini sa novim distributerskim partnerstvom

Pladis je potpisao ugovor sa novim distribucijskim kompanijama, jednim od vodećih na tržištu  Bosne i Hercegovine, Dara i Planet. Dara i Planet će distribuirati pladis brendove na tržište od marta 2018. godine.

Novi biznis model uključuje relansiranje Ülker proizvoda kao i lansiranje novog branda McVitie’s . Pladis će nastaviti sa rastom svog biznisa u kategoriji slanih i slatkih grickalica u Bosni i Hercegovini i to širenjem svog portfolija sa proizvodima koji odgovaraju lokalnim okusima.

Novo partnerstvo objavljeno je na prodajnoj konferenciji koja je održana  u Sarajevu, 03.03.2018. godine.
Bosna i Hercegovina je vrlo važno tržište za naše istočnoeuropske poslove i mi
ćemo nastaviti ulagati u ovo tržište na dugoročnoj osnovi. Bili smo prisutni na tržištu
s odabranim proizvodima kompanije Ülker i sa ovim novim poslovnim modelom našim potrošačima ćemo ponuditi širi portfolio proizvoda, ali ćemo i predstaviti i druge jedinstvene proizvode i brendove
iz ostatka pladis asortimana, uključujući vodeće kekse marke McVitie's
, rekao je Sinan Tav, direktor pladisa za regiju Istočne Europe i Rusije.
Izuzetno nam je drago objaviti zaključenje novog distribucijskog ugovora. Ovaj ugovor potvrđuje našu odlučnost u daljem širenju i jačanju distribucijskog poslovanja u kategoriji hrane, posebno impulsnih proizvoda. Posebno nam je drago da nas je pladis kao svjetski poznata multinacionalna korporacija prepoznala kao strateškog partnera, gdje imamo odlične preduslove za uspješnu saradnju i ostvarenje dugoročnih ciljeva, rekao je Muhamed Avdukić, Izvršni direktor.

O Pladisu
Pladis je globalna kompanija u kategoriji konditorskih proizvoda i dom mnogim svjetski popularnim proizvodima, uključujući  McVitie’s, Ülker i Godiva Chocolatier. S poslovanjem smo počeli 2016., a ponosni smo  na preko 300 godina iskustva u pekarstvu i proizvodnji konditorskih proizvoda, kao i dosegom od 4 milijarde potrošača širom svijeta.
Naša snaga je 26,000 radnika u 34 fabrike u 13 zemalja i izvoz u preko 130 različitih zemalja svijeta.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO