Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaU subotu na mostarskim ulicama karnevalska povorka

U subotu na mostarskim ulicama karnevalska povorka

Tradicionalna karnevalska povorka, koju će predvoditi Mostarske mažoretkinje i Hrvatska glazba Mostar, i ove će se godine prošetati mostarskim ulicama.
Kolona će se formirati u subotu, 10. veljače, od 11 sati na mostarskom šetalištu, u Ulici Nikole Šubića Zrinskog.
Kako i priliči maškarama, mažoretkinje i glazba za ovu će se priliku kostimirati tematskim maskama. Ove godine tema će biti “četiri godišnja doba”, a u povorci će sudjelovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja.
Priključit će im se mališani ustanove “Dječji vrtići Mostar” sa svoja dva vrtića “Kućom od Kamena” i “Mrvica”, a njihove teme kostima bit će pčelice, gusari, cvjetići, vrapčići, klauni i trolovi.
Učenici Osnovne škole Cim pripremili su kostime na temu “semafori i prometni znakovi”, a sudjelovat će i Plesni studio B-dance sa svojom skupinom Minions.
Vesela povorka kretat će se od šetnice prema zgradi “Spajalica”, zatim Ulicom kralja Tomislava prema zgradi “Mostarka” do križanja sa Splitskom ulicom, a zatim prema zgradi bivše kirurgije te prema Rondou.
Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače gdje će se svi sudionici povorke moći počastiti krafnama koje su osigurali sponzori.
U slučaju lošeg vremena povorka će se prolongirat za nedjelju, najavili su organizatori.
(Fena)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO