Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaZdravlje3 vježbe istezanja koje rješavaju problem

3 vježbe istezanja koje rješavaju problem

Bolove u leđima najčešće uzrokuju oslabljeni mišići zbog neaktivnosi, dugotrajnog sjedenja i krivog držanja. Prema mišljenju stručnjaka, ovo su tri vježbe koje treba raditi svaki dan, dva do tri puta dnevno kako bi bol u leđima nestao.

1. ISTEZANJE ZDJELICE 

– Lezite na leđa, desnu nogu savijte u koljenu te se oslonite na stopalo. Lijevu nogu prebacite preko nje, tako da vam je skočni zglob naslonjen na desno bedro. Rukama gurajte koljeno tako da dobijete otpor i osjetite zatezanje. Zadržite položaj oko 20 sekundi te isto ponovite s drugom nogom.
– Napravite tri serije sa svakom nogom.

2. ISTEZANJE GLUTEUSA

– Lezite na leđa, desnu nogu savijte u koljenu te se oslonite na stopalo. Lijevu nogu prebacite preko nje, tako da vam je skočni zglob naslonjen na desno bedro. Rukama obuhvatite desno bedro te ga povlačite prema sebi. Zadržite položaj oko 20 sekundi te isto ponovite s drugom nogom.
– Napravite tri serije sa svakom nogom.

3. ISTEZANJE ZADNJE LOŽE

– Lezite na leđa, a noge ispružite na pod. Peškir ili gumenu traku zakačite ispod desnog stopala te ga držite s obje ruke. Nogu ispružite u koljenu te je podignite koliko god možete, a peškir neka bude napet. Zadržite položaj oko 20 sekundi te isto ponovite s drugom nogom. –
– Napravite tri serije sa svakom nogom.
Više detalja u videu.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO