Isprobajte ovaj jednostavni, a vrlo ukusni način pravljenja piletine, koji i nije tako specifičan za naše prostore.
SASTOJCI
- ¼ šoljice soja sosa
- 3 kašike meda
- 3 nasjeckana češnja bijelo luka
- 1/4 šoljice nasjeckanog korijandera
- sok od 1 limete
- 1 kašičica sriracha (ljutog) umaka
- 4 filea pilećih prsa
- so
- biber
- 1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 kašika sezama
- kuhana integralna riža
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 220°C
- Za umak pomiješajte soja sos, med, bijeli luk, korijander, sok od limete i srirachu umak
- Piletinu pospite solju i biberom
- Zagrijte ulje i pecite piletinu sa svake strane oko 2 minute
- Prelijte umak preko piletine i pecite u pećnici 20 minuta
- Pospite piletinu sezamom, poslužite s rižom i uživajte