Ukusna i puna čokolade osvojit će vas odmah.
SASTOJCI
- 8 jaja
- 200 g smeđeg šećera
- 100 ml ulja
- 300 g tamne čokolade
- 1/2 praška za pecivo
KREMA
- 400 g tamne čokolade
- 500 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 180°C
- Bjelanjke umutite u čvrst snijeg
- U žumanjke dodajte šećer i dobro izmiješajte. Dodajte ulje i prašak za pecivo. Sve zajedno još jednom dobro izmiješajte
- Čokoladu istopite na laganoj vatri i umiješajte je u ostatak smjese
- Polako dodajte snijeg od bjelanjaka i sve dobro izmiješajte. Stavite u lim za pečenje i pecite 40 minuta
- Za kremu, istopite čokoladu na laganoj vatri
- Slatko vrhnje umutite u čvrst šlag. Dodajte ohlađenu čokoladu i dobro izmiješajte.
- Kada se biskvit ohladi, na njega stavite kremu.
- Držite u frižideru do posluživanja.