Nedjelja, 5 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisBBI VIP Business Club suorganizator konferencije "Pouzdanost 2017": Priznanja za kompanije sa...

BBI VIP Business Club suorganizator konferencije "Pouzdanost 2017": Priznanja za kompanije sa natprosječnim pokazateljima poslovanja

U prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH danas je održana konferencija za medije povodom realizacije projekta.

Informacije o finansijskom poslovanju, poslovnim analizama i rizicima, ključni su podaci za donošenje kvalitetnih odluka kompanija, ali i jasan pokazatelj ekonomske stabilnosti jedne zemlje. Narušena likvidnost jedan je od najvećih opasnosti za tržište i mogu izazvati ozbiljne probleme, kako za firme, tako i za domaću privredu u cjelini. Upravo zbog toga, najveća bonitetna kompanija u BiH LRC d.o.o. Sarajevo je prije tri godine pokrenula projekt “POUZDANOST” s ciljem da na domaćem tržištu identifikuju firme koje bilježe natprosječne poslovne rezultate. , kazao je direktor razvoja LRC BIS Damir Damadžić na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH povodom realizacije projekta Pouzdanost 2017.

Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano je isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije. Jedan od glavnih ciljeva projekta je da se kompanijama koje su to svojim poslovnim rezultatima dokazale, omogući da imaju neovisnu i mjerljivu ocjenu svog tržišnog kredibiliteta, kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri., dodao je Damadžić.

Ovogodišnju kampanju kompanija LRC provodi u saradnji sa Poslovnim novinama iza kojih stoji 45 godina uspješnog rada, sa suorganizatorom BBI VIP Business Clubom. Bogato iskustvo u organizaciji i dodjeli priznanja najuspješnijim kompanijama kroz projekat “100 najvećih u BiH”, zasigurno će biti značajno i za organizaciju poslovne konferencije “POUZDANOST 2017”.

Zanimljiv podatak iznio je i dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bruno Bojić
Koji je kazao da od 31.554 firme, koje su obuhvaćene rangiranjem bonitetno pouzdanih kompanija, njih 13,5% ispunjavanju kriterije. Među njima je čak 85% malih i srednjih preduzeća, a koliku važnost ove firme predstavljaju za privredu BiH govori podatak da ukupan prihod bonitetno pouzdanih kompanija u BiH u prethodnoj godini čini čak 15,4 milijardi KM. , rekla je glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina Alena Ahmetspahić-Fočo.
Ono što je posebno značajno za bonitetno pouzdane kompanije jeste i da je BBI VIP Business Club prepoznao važnost i potencijal ovog projekta, te da će kao suorganizatori pružiti dodatnu podršku kompanijama koje bilježe natprosječne poslovne rezultate i koje su svijetli primjeri domaće privrede. , kazao je direktora Marketinga i komunikacija Bosna Bank International d.d. Sarajevo Dino Selimović.
Projekat POUZDANOST 2017 je u posljednje tri godine jedan od značajnijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja i veliki generator motivacije za najuspješnije kompanije u Bosni i Hercegovini, a od ove godine ovom projektu se priključila i kompanija Express Courier d.o.o. , kazao je na koferenciji generalni direktor Express Courier d.o.o. Mirza Bavčić.
“Wiener osiguranje se sa zadovoljstvom odazvalo pozivu da podrži uglednu poslovnu konferenciju “POUZDANOST 2017” kao Specijalni partner. Cijeneći pouzdanost u poslovanju, Wiener osiguranje nastoji da omogući dodatni doprinos kroz podršku konfernciji, ali i da pružanjem osiguravajuće zaštite obezbijedi da poslovanje što većeg broja kompanija u BiH bude pouzdanije”, izjavio je Sanjin Tankosić, direktor Regionalnog centra Sarajevo Wiener osiguranja.
Poslovna konferencija “Pouzdanost 2017” održat će se 23.11. 2017. godine, u hotelu Hills uSarajevu.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO