Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleMuzikaEmir & Frozen Camels imaju novi singl - NISAM SAM

Emir & Frozen Camels imaju novi singl – NISAM SAM

Nakon veoma uspješnog prethodnog singla “Volim te”, bend Emir & Frozen Camels (EFC) ima novu pjesmu – “Nisam sam”.
“Nisam sam” ima sve preduvjete da postane pravi ljetni hit, izuzetno je radiofonična pjesma, a produkcijski prati savremene svjetske muzičke trendove, pri tome zadržavajući prepoznatljivi “EFC retro feeling”.
I ova, kao i mnoge dosadašnje pjesme “Smrznutih kamila” nastala je u zajedničkoj muzičkoj kuhinji, u studijima “Mix Factory” na Floridi (SAD) i  “Long Play” u Sarajevu.

“Radni naslov ove pjesme je bio “Ljubav”, no pred kraj snimanja sam je ipak preimenovao u “Nisam sam”, jer pjesma govori o univerzalnoj temi fatalnih ljubavnih odnosa, koji nam se dešavaju, a u kojoj nismo sami i prema kojoj niko od nas nije imun. Muzički, pjesma “Nisam sam” je mali iskorak iz dosadašnjeg EFC zvuka, prevashodno ka jednoj puno modernijoj produkciji, za šta sam zahvalan producentu Mahiru Sarihodžiću, sa kojim uspješno sarađujem već duži period”, naglasio je autor pjesme Emir Bukovica.

Pjesma “Nisam sam” je dobila i svoj video spot, a iza njega stoji veoma neobična internacionalna ideja. Naime, EFC bend je početkom mjeseca aprila na svojoj Facebook stranici objavio međunarodni poziv svim zainteresiranim da na zadatu temu pjesme “Nisam sam” naprave video spot. Nakon mnoštva različitih prijedloga i pristiglih video klipova, bend se odlučio izabrati video italijanskog para, Fabiane i Federica iz Rima, koji su svojom interpretacijom EFC pjesme, na sebi potpuno nepoznatom jeziku i glumom oduševili članove benda.
Na spotu se pojavljuju i dijelovi snimljenog materijala u studiju defMEDIA u američkom gradu Fort Myers na Floridi, kao svojevrsna vrsta parodije na megapopularne audicije i talant natjecanja.
Režiju spota potpisuje Amela Ćuhara iz sarajevske produkcijske kuće Prime Time.

 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO