Nedjelja, 16 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaPet filmskih klasika u kojima će uživati cijela porodica

Pet filmskih klasika u kojima će uživati cijela porodica

Vrijeme koje provodimo sa porodicom je dragocjeno, a najbolji način da upotpunite dan je gledanjem filmskih ostvarenja. Donosimo vam listu od pet filmskih klasika koji su najbolji izbor za gledanje sa vašom porodicom.
Filmska industrija se iz godine u godinu trudi da izbaci što više porodičnih filmova. Na taj način porodice uživaju u zajedničkoj aktivnosti bez stresa i svađe oko izbora filma. Bilo da se radi u užoj porodici, supružniku, psu ili rođaku koji je došao u posjetu, oni su sada prioritet. Njima se obradujemo, sa njima se radujemo. Oni su jedini koji nas potpuno razumiju pa je gledanje filma sa porodicom uvijek poseban osjećaj.

Pet filmskih klasika koji su najbolji izbor i za djecu i odrasle:

  1. The Goonies – Gunisi

Poznato filmsko ostvarenje Stivena Spilberga koje prati avanture grupe prijatelja koji pokušavaju da spase kuću od rušenja. Film je prepun iznenađenja, avantura, zagonetki, skrivenih blaga, a sve to je popraćeno nesalomivim dječijim duhom. Film će očarati mališane, ali ni stariji neće ostati ravnodušni pred ovim klasikom iz 80ih godina.

  1. E.T.

Ovaj film sigurno nije nepoznanica starijim generacijima, ali ukoliko želite uživati sa vašim mališanima prisjetite se poznatog klasika. Priča prati prijateljstvo dječaka i njegovog neobičnog druga vanzemaljaca E.T.-a. Film je bio toliko popularan da su izrađivane igračkice, majice i igrice po uzoru na film. Spilberg je i ovaj put briljirao i donio nam magičnu priču o ljubavi i pravom prijateljstvu.
atari_et_book_hi_res.0
     3. Spirited Away – Začarani Grad
Postoji velika mogućnost da ćete ovaj animirani film, koji je ujedno osvojio i Oskara, zavoljeti više od najmlađe publike. Očaravajuća animacija, nadrealizam i sama priča o izgubljenom, magičnom gradu neće vam izlaziti iz glave. Za porodice koje vole maštu, mitologiju i životopisne slike ovo je idealan film.

  1. My girl- Moja djevojka

Film koji govori o prvoj ljubavi, odrastanju i porodičnim odnosima. Ipak, važno je napomenuti da film govori i o tuzi i gubitku što ne mora uvijek biti negativno. Važno je da svoju djecu upoznate i sa činjenicom da život ne čine samo lijepe stvari. Film koji je idealan za kišno poslijepodne.

  1. Little Boy – Mali dječak

Film koji govori o bezuvijetnoj ljubavi jednog dječaka prema svom ocu. Šta je ta ljubav i dječakova vjera postigla u nevjerovatnim situacijama pogledajte sami. Isprva tužna priča, ali jako poučna i što je najvažnije sa jako sretnim završetkom.
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO