Mali porodični poslovi sve su popularniji u Bosni i Hercegovini i jedan su od načina razvoja cjelokupne privrede.
Različiti su problemi sa kojim se oni susreću, ali vlasnici pokušavaju uvijek pronaći način da odole izazovima.
Tako pojedinci, vođeni vizijom i strašću, uspijevaju prevazići sve prepreke i razviti uspješne biznise. Jedan od njih je Dragan Njavro, vlasnik restorana “Laguna” u Neumu, koji je smješten u srcu jedinog bosanskohercegovačkog grada na Jadranu.
– To je jedna lijepa porodična priča koja traje više od dvije decenije. Uz moju suprugu, dvije kćeri i sina u restoranu rade i moji rođaci i prijatelji. Trudimo se da se svaki posjetioc našeg restorana osjeća kao kod kuće i mislim da svi osjete koliko pažnje i ljubavi posvećujemo svakom našem specijalitetu – kaže vlasnik Dragan Njavro.
“Laguna” već godinama važi za nezaobilaznu destinaciju za vrhunske gurmane i ljubitelje autentičnog mediteranskog doživljaja.
Spoj tradicionalnih okusa, modernog ambijenta i besprijekorne usluge čini ovaj restoran mjestom gdje svaki obrok postaje posebno iskustvo.
– “Laguna” je poznata po svojoj bogatoj ponudi ribljih specijaliteta, svježe morske ribe i plodova mora koji se pažljivo biraju, kako bi gosti uživali u pravim okusima Jadrana. Uz ribu, u ponudi su i raznovrsna jela od mesa, tjestenina i rižota, pripremljena po provjerenim receptima koji odišu italijanskim i dalmatinskim uticajima. Svaki tanjir u “Laguni” odlikuje se visokokvalitetnim, svježim namirnicama i pažljivom prezentacijom koja dodatno naglašava filozofiju restorana – hrana mora biti jednako privlačna oku kao i nepcu – kaže Dragan.