Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaHari Varešanović pred spektakl ispod Starog mosta: Svi putevi 23.7 vode u...

Hari Varešanović pred spektakl ispod Starog mosta: Svi putevi 23.7 vode u Mostar, koncert će biti za MTV-a

Uveliko traju pripreme za spektakularan koncert Hari Mata Harija kojim će Grad Mostar ove godine proslaviti 20. godišnjicu završetka obnove Starog mosta i 19. godišnjicu upisa Mostara na popis UNESCO-ove kulturne baštine.

Koncert je zakazan za utorak, 23. jula na platou ispod Starog mosta, a u Sarajevu je potpisan ugovor sa BHRT-om koji će biti generalni medijski pokrovitelj događaja. Izvršni producent projekta je Nedim Srnja, menadžer koji posljednjih godina organizira desetine koncerata najvećih muzičkih zvijezda širom BiH.

Hari Varešanović nije krio zadovoljstvo što će Hari Mata Hari biti zadužen za ovaj jedinstveni muzički događaj koji je poklon Grada Mostara svim građanima i biće besplatan.

„Prelijepe emocije me vežu za Mostar. Tu sam doživio mnogo lijepih trenutaka, a izdvojio bih ispraćajni koncert za odlazak na Eurosong na kojem sam sa „Lejlom“ osvojio treće mjesto u Grčkoj. Tu je i par koncerata na stadionima. Uvijek je bilo prelijepo. Kada se spomene Mostar, u sjećanju su mi najljepši muzički trenuci. Mostar je pun kulture, pjesama, arhitekture i jedan je od najljepših gradova u BiH. Prvi put pjevaću ispod Starog mosta i to će sigurno biti doživljaj i izazov za poželjeti. Koncert će biti za MTV-a. Svi putevi 23.7 vode u Mostar“, kaže Hari Varešanović koji će 3. avgusta nastupiti na manifestaciji “Dani Dijaspore” na stadionu Pirota u Travniku.

Hiljade fanova s nestrpljenjem čeka da u prelijepom gradu na Neretvi 23. jula sa Harijem zapjeva neprolazne hitove “Lejla”, “Strah me da te volim”, “Volio bi da te ne volim”, “Lud sam za tobom”, “Svi moji drumovi”, “Starac i more” i brojne druge. Na koncertu u Mostaru Hari Varešanović izvesće i neke od najljepših sevdalinki. BHRT će se pobrinuti da koncert vidi i publika širom svijeta.

„Zadovoljstvo nam je što smo dio ovog spektakla. BHRT sa Harijem  ima dugogodišnju saradnju i očekuje se veliki spektakl, a nesebičan doprinos daće i BHRT. Poseban značaj ovom koncertu daje sama lokacija. BHRT radi direktan prenos centralne manifestacije obilježavanja godišnjice obnove Starog mosta, a koncert se radi u snimku i biće naknadno emitovan u našem programu. Koncert će biti rađen najkvalitetnijom HD produkcijom uz korištenje savremene tehnologije, deset kamera, kranova i dronova“, kaže Dženita Jusufbegović, pomoćnica generalnog direktora BHRT za razvoj.

Centralna manifestacija proslave 20. godišnjice završetka obnove Starog mosta i 19. godišnjice upisa Mostara na popis UNESCO- ove kulturne baštine počeće 23. jula u 21 sat.

„Grad Mostar i Gradsko vijeće Grada Mostara učiniće sve da ovo bude jedan spektakularan događaj o kojem će se pričati. Kruna večeri bit će koncert Hari Mata Harija, a prije ćemo imati program koji će trajati šezdesetak minuta. Prisutnim će se, između ostalih, obratiti zvaničnici UNESCO-a, Svjetske banke, te grada Mostara. Nakon toga biće dodijeljene zahvalnice organizacijama i pojedincima“, kaže Salem Marić, predsjednik organizacionog odbora 20. godišnjice završetka obnove Starog mosta.

Stari most sagrađen je davne 1566. godine, a nakon oštećenja u ratu 1992. i rušenja tokom rata 1993. godine, obnovljen je 23. jula 2004. godine. Rekonstrukcija Starog mosta u Mostaru bila je zahtjevan građevinski projekat i trajala je punih šest godina.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO