Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoIrdin Dinči dogovorio turneju po Americi, snima i duet sa Bekijem Bekićem

Irdin Dinči dogovorio turneju po Americi, snima i duet sa Bekijem Bekićem

Da se dobar glas i kvalitetna pjesma daleko čuju potvrđuju pozivi menadžera iz Amerike koji žele napraviti koncerte Zeničanina Irdina Krnjića, koji je na muzičkoj sceni poznat pod estradnim imenom Irdin Dinči.

– Posljednjim pjesmama “Prašnjavi ormari” i Godine su samo broj” potvrdio sam svoje mjesto na muzičkoj sceni. Već se polako spremam za Ameriku, gdje za sada imam dogovoreno 12 nastupa. Imao sam brojne ponude, a na kraju sam se odlučio za menadžera Skendera Beganija Kaleu – kaže Irdin Dinči.

Posljednja u nizu njegovih pjesama je “Prašnjavi ormari”, za koju je tekst i muziku napisao Rama Demir, a aranžman potpisuje Zoran Kostić Zoxy.

– Za saradnike u svim poslovima uvijek biram vrhunske profesionalce. Ništa ne prepuštam slučaju. U narednom periodu planiram snimanje tri nove pjesme, od kojih je i jedna zajednička sa dragim kolegom Bekijem Bekićem – nastavlja Irdin.

Zeničanin koji više od tri decenije živi i radi u Švicarskoj početkom jula dolazi na duži odmor u rodni grad.

– U BiH i okolnim zemljama planiram biti tri sedmice. Posebno mi je drago da ću konačno imati vremena da se sretnem sa dragim ljudima u Zenici. U planu je da konačno dogovorim sve detalje oko snimanja dvije pjesme u studiju Merhata Muračevića. Planiram otići i kod prijatelja Dilvada Felića na njegov Bihaćki festival – kaže Irdin Dinči.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO