Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznis13. Sarajevo Business Forum: Dodijeljene nagrade “Sarajevo Business Bridge Awards”

13. Sarajevo Business Forum: Dodijeljene nagrade “Sarajevo Business Bridge Awards”

U sklopu 13. Sarajevo Business Foruma, održana je ceremonija dodjele “Sarajevo Business Bridge Awards”, nagrada podrške novim idejama, uspješnim kompanijama i pojedincima, koji su pokazali izuzetna postignuća u svakodnevnom poslovanju i razvoju ekonomskih veza i promociji poslovanja u našoj zemlji.

Nagrada za Projekat godine dodijeljena je ASA Bolnici. Prva privatna Opća bolnica predstavlja važan korak u unapređenju zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini i pokazatelj je predanosti osnivača za ulaganje u prosperitet i razvoj bh. društva. ASA Bolnica, zvanično je otvorena u aprilu ove godine u Sarajevu.

Bolnica se prostire na 36.000 metara kvadratnih, ima 180 bolničkih kreveta, 10 operacionih sala i 267 zaposlenih. ASA Bolnica teži razvoju centara izvrsnosti i prepoznatljivosti u oblastima zdravlja majke i djeteta, minimalno invazivnih terapija, te kvaliteta i sigurnosti sa ciljem akreditacije po JCI standardu.

Nagrada za Poslovni potez godine dodijeljena je mesnoj industriji Madi Tešanj za značajnu investiciju od 19 miliona KM fabrike firmi Agromix u Doboju. Mesna industrija Madi iz Tešnja važi za poslovno čudo na Balkanu, poznata po rekordnom rastu i kao najperspektivniji proizvođač piletine i proizvoda od piletine u regiji. Madi je jedna od najbrže rastućih kompanija u BiH sa složenom godišnjom stopom rasta (CAGR) od 31 posto.

Nagrada za Investiciju godine dodijeljena je kompaniji Mahle Electric Drives Bosnia. Mahle Electric Drives Bosnia, vodeći međunarodni razvojni partner i dobavljač sistema za automobilsku industriju, realizirao je investiciju od preko 20 miliona eura u novi proizvodno-poslovni objekat u industrijskoj zoni Aleksandrovac. Ova investicija rezultirala je zapošljavanjem 100 novih radnih mjesta u 2023. godini, a plan je da se u 2024. godini zaposli dodatnih 300 radnika.

Nagrada za Društveni utjecaj godine dodijeljena je Udruženju Pomozi.ba. Udruženje Pomozi.ba je neprofitna humanitarna organizacija koja pomaže ugroženim ljudima širom Bosne i Hercegovine i šire. Od svog osnivanja 2012. godine, Udruženje je pomoglo oko 2.000.000 osoba kroz različite projekte i humanitarne akcije.

O SARAJEVO BUSINESS FORUMU:


Sarajevo Business Forum, prestižna investicijsko-poslovna konferencija, nudi svim posjetiteljima priliku za umrežavanje i investiranje, a koju pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine organizira Bosna Bank International u saradnji sa BBI dioničarem- Dubai Islamic Bank, strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo. Ovogodišnji Sarajevo Business Forum realizuje se u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH, Ministarstvom komunikacija i prometa BIH, Vladom Federacije BiH, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, USAID Turizmom, kao i spozorskoj podršci domaćih i inostranih partnera: JP Autoceste F BiH, BH Telecom, Istanbul Chamber of Commerce, Shot d.o.o. Zenica, ASA CENTRAL osiguranje, BIMAL, Continental Grupa, JATA group, UNION Banka, ASSE, Bosna S, Cloud IT, Bosnalijek, Mlinar, Tarčin Forest Resort, Residence Inn by Marriott Sarajevo, Ibis Styles Sarajevo, Hotel Nomad Bjelašnica, BIT ALLIANCE, Bosman, Općine Banovići, ZADA, MIBO, Malcom,  te medijskih pokrovitelja Klix.ba, Akta.ba, Dnevni avaz, RGS grupacija, HAYAT, Federalna TV, Federalni radio, TVTK, Banke i biznis, Biznis info. Više informacija o Sarajevo Business Forumu saznajte na: www.sarajevobusinessforum.com

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO