Nedjelja, 14 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoLatif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobnu noć u Bošnjačkom institutu

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobnu noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični Latif Moćević uz pratnju pijaniste Adisa Vuge sinoć je održao koncert „Vrt ljubavi“.
Na repertoaru se našla Latifova autorska muzika, kao i sevdalinke i duhovna muzika.
Ovaj vrsni interpretator, poznavalac melodijskih ljepota, svojim znanjem i umijećem sinoć je oduševio sve prisutne i prava je šteta što u koncertu nije moglo uživati mnogo više posjetilaca.


Latifova posebnost i širina ogleda se u mogućnostima iznošenja različitih žanrova muzičkih pravaca sa besprijekornim umijećem, a koncert je započeo gotovo zaboravljenom sevdalinkom “Širi mjesec po Igmanu zrake”.

  • Ovo je prije svega bio koncert bliskosti, koncert preispitivanja, suza i osmjeha. Čini mi se da smo došli do srca svakog ko je bio na koncertu. Jedna od onih noći koje će se pamtiti – izjavio je Latif i dodao da je sponzor koncerta bila voda „Lejla“.
    Čarobnu noć prepunu emocija u Bošnjačkom institutu u Sarajevu Moćević je završio pjesmom “Biserna suza”, a zanimljivo je da se na repertoaru našla i kompozicija “Mawtini”, nezvanična himna Palestine.
OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO