Srijeda, 24 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoArmin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu Lasto mala: Oda bosanskoj ženi koja...

Armin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu Lasto mala: Oda bosanskoj ženi koja donosi pregršt emocija

Armin Muzaferija će nakon dužeg vremena obradovati publiku novom pjesmom. Kompozicija „Lasto mala“ bit će predstavljena na promociji 10. marta u 18 sati u Saburinoj kući, nacionalnom spomeniku na Kovačima.
U pitanju je ljubavna priča smještena u period između dva svjetska rata. Pjesma i video na najljepši način promoviraju bosanskohercegovačku kulturu, historiju i tradiciju.

  • Pjesma je snimljena prije tri godine i još jednom dokazuje da ja ne radim komercijalno, već onako kako mi leži na srcu. Osjetio sam da je sada vrijeme da je objavim. Spot smo snimili prošle godine pod rediteljskom palicom Murisa Beglerovića i agencije „Gotiva“. Tekst je radio prof. Džemaludin Latić, muziku Alen Lemešević, a aranžirao je Adnan Mušanović. To je provjeren tim ljudi koji mene privatno poznaju i, kada je umjetnost u pitanju, na istom smo putu. Ponosan sam na projekat i pjesmu koja predstavlja odu bosanskoj ženi, a nosi pregršt emocija. Kao i do sada, radili smo pjesmu za ljudska srca. Zahvalio bih se na pomoći BH Telecomu, Vladi ZDK i firmi Applause u realizaciji ovog projekta – kaže Armin Muzaferija.
    Video je sniman u Etno Begovom selu u Nišićima, a u njemu se pojavljuju članovi benda Armina Muzaferije, kao i akademski glumac Elmir Krivalić.
    Teaser za pjesmu „Lasto mala“ slobodno preuzmite na linku:
    https://www.instagram.com/reel/C4NkhSNNr1a/?igsh=MTh2dDY0eWU3ZDl6dA==
OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO