Četvrtak, 18 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaNovamaS ponovo pokazala humanost, na modnoj reviji skupila 1.325 KM za Nikolinu...

NovamaS ponovo pokazala humanost, na modnoj reviji skupila 1.325 KM za Nikolinu Pejičić

Modna agencija “NovamaS” predvođena direktoricom Almom Musliović uključila se u akciju pomoći Nikolini Pejičić i u Bošnjačkom institutu organizirala je humanitarnu reviju.

  • Biti dobar znači biti dijete. Biti human znači buditi dijete u sebi, čitav svoj život. Humanim gestama i djelima učimo djecu kako da traju u nama i da nikada ne odrastu. Iz tih razloga NovamaS postoji, u tom smjeru se kreće i prestat će da postoji kada djeca prestanu biti djeca – poručili su iz modne agencije “NovamaS”.

Mali manekeni u Ɓošnjačkom institutu predstavili su nove kolekcije za proljeće-ljeto brendova Asya handmade, BH Crafts, DeFacto i NovamaS collection.

U revijalnom dijelu nastupile su Emina Velagić sa plesnom tačkom i Berna Balić sa numerom ” Ptice”.

  • Znam da svi ljudi mogu pomoći jedni drugima. Samo mi se čini da užurbani način života i  ljudsko djelovanje na ostvarenju što većeg profita i ličnog bogatstva, te ta iskrivljena slika vrijednosti u društvu, ne ostavlja prostor za predah. Prostor u kojem zastanemo, osvrnemo se oko sebe, prostor u kome možemo da primijetimo da je nekome teško, da mu treba pomoć, i prostor da djelujemo u tom smjeru. Za to zbilja treba imati osjetljivost koja se gradi od ranog djetinjstva.
    Nade i cilj ovog projekta su da problem Nikoline i njoj sličnih dječaka i djevojčica učinimo vidljivijim i da im svi skupa , cijelo društvo olakšamo stanje u kojem se nalaze. Polaznici škole i manekeni su skupa sa mnom habitus modne agencije NovamaS. Za najmanje, ovo je još jedan radostan događaj, a za one nešto starije još jedan način da sutra u razgovoru sa nastavnicima u školi mogu da iskažu svoje humano iskustvo kako su svojim djelovanjem pomogli jednom nesretnom biću.
    Zahvalila bih se i predsjedavajućem Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasminu Ademoviću za sufinansiranje projekta, kao i Svjetlost beauty, dugogodišnjem prijatelju NovamaS – rekla je Alma Musliović.

Dodala je da će joj po povratku iz Turske, gdje se Nikolina trenutno nalazi na pretragama i terapijama, NovamaS uručiti prikupljeni novac u iznosu od 1.325.00 KM za njene potrebe i poželjeti brzo ozdravljenje.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO