Srijeda, 17 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoNovo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy...

Novo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

Samsung ubrzava globalno širenje mobilne AI time što korisnicima omogućava da koriste Galaxy AI na prethodnim modelima

Samsung Electronics objavio je da su Galaxy AI funkcije dostupne putem novog ažuriranja One UI 6.1 u cilju dalje demokratizacije mobilne AI. Ovo ažuriranje će biti dostupno za seriju Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 seriju Tab S9 počevši od kraja marta. U skladu sa nedavno lansiranom serijom Galaxy S24, ovo ažuriranje podiže standarde korisničkog iskustva sa mobilnom AI putem hibridnog pristupa koji kombinuje AI na uređaju i cloudu.

„Naš cilj sa Galaxy AI je ne samo da pokrenemo novu eru mobilne AI, već i da osnažimo korisnike tako što ćemo AI učiniti dostupnijom“, izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Ovo je samo početak Galaxy AI jer planiramo da ovo iskustvo omogućimo za preko 100 miliona Galaxy korisnika tokom 2024. godine i nastavimo da inoviramo načine korišćenja neograničenih mogućnosti mobilne AI.“

Komunikacija koja uklanja barijere


Sada će još veći broj korisnika moći da koristi prednosti Galaxy AI funkcije za unaprijeđenu komunikaciju na modelima koje podržava AI. Među ovim funkcijama su mogućnost da se prilagodi ton poruke i prevedu poruke na 13 različitih jezika korišćenjem Chat Assist. Korisnici Galaxy uređaja mogu da osjete moć interakcija u realnom vremenu preko funkcije Live Translate koja pruža prevode glasa i teksta za telefonske pozive. Uz funkciju Interpreter korisnici serr mogu da se upuste u spontane razgovore sa lokalnim stanovništvom na putovanju jer funkcija podjeljenog ekrana generiše prevode teksta za razgovore uživo.

Neprikosnovena produktivnost


Šira integracija Galaxy AI duž Galaxy ekosistema također omogućava savršeno korisničko iskustvo u svakodnevnim obavezama na modelima koje podržava AI, čime se dostižu novi nivoi efikasnosti. Pretraživanje je unaprijeđeno zahvaljujući funkciji Circle to Search with Google, koja generiše rezultate intuitivne pretrage brzim kružnim pokretom. Funkcije organizacije svakodnevnog života kao što je Note Assist omogućavaju korisnicima da kreiraju formate, generišu sažetke i prevode bilješke, dok uz Browsing Assist korisnici mogu uštedjeti vrijeme generisanjem sveobuhvatnih sažetaka novinskih članaka. Transcript Assist također može lako da napravi transkript snimaka sa sastanaka i generiše sažetke i prevode.

Nezaustavljiva kreativnost za umjetnika u vama


Uz Galaxy AI, Samsung potvrđuje svoju ulogu u buđenju kreativnog potencijala korisnika. Najnovije Galaxy ažuriranje donosi niz Galaxy AI alata koji podstiču kreativnu slobodu čak i nakon što je fotografija napravljena. Zahvaljujući funkciji Generative Edit, uređaji koje podržava AI mogu lako mijenjati veličinu, mjesto ili nagib predmeta na slici za savršen snimak. Korisnici također mogu brže i lakše nego ikad uljepšavati svaku sliku uz Edit Suggestion. Nema potrebe za pravljenjem više fotografija jer Instant Slow-mo može da generiše dodatne kadrove za usporene video snimke koji su puni akcije.

I tu nije kraj kreativnosti i personalizaciji. Prilagođavanje Galaxy uređaja je sada još lakše uz pozadine koje generiše AI, što uređajima koje podržava AI omogućava da izraze kreativnost korisnika.

Za više informacija o Galaxy AI posjetite: Samsung Newsroom, Samsungmobilepress.com i Samsung.com.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite http://news.samsung.com.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO