Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoŠampion imuniteta u čaši: Uravnotežite ishranu nakon prazničnih trpeza uz zalihe jogurta

Šampion imuniteta u čaši: Uravnotežite ishranu nakon prazničnih trpeza uz zalihe jogurta

Nakon bogatih prazničnih trpeza, slasnih ali jakih menija, vrijeme je uravnoteženu ishranu, jačanje imuniteta i  dobre bakterije. Šampion i saradnik za jačanje imuniteta u čaši je b.Aktiv™ LGG® jogurt iz Dukata. Mliječna čarolija s blagotvornim učinkom u svakom gutljaju donosi osvježenje, bogatstvo hranjivih tvari ljekovoto djeluje na organizam.

U Novu godinu snažno uz b.aktiv

Hladnije vrijeme osim pahulja znači i mnogo virusa i bakterija, pa je očuvanje imuniteta u ovim danima prioritet. Stoga je stručni tim Lactalisa kreirao b.Aktiv™ LGG® jogurt koji ima odgovor i na slabljenje organizma uslijed stresa, neredovne ili nepravilne prehrane.

Jogurt b.Aktiv™ LGG® sadrži vitamin B6 koji pomaže normalno funkcionisanje imuniteta i vitamin E,  antioksidans koji doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Zato, ako ste se nakon slavlja razboljeli ova čaša je ključna za poboljšanje prirodne otpornosti i brži oporavak.

Milijardu saveznika za vaš odbrambeni mehanizam

U našim crijevima žive milioni mikroorganizama, a većina njih su bakterije. Za dobrobit i zdravlje crijeva, važno je da crijevna mikroflora bude u ravnoteži. To znači da loše (patogene) bakterije ne smiju prevladavati nad dobrim bakterijama.

Rezultati istraživanja nezavisnih laboratorija potvrdili su da se u čaši b.Aktiva LGG nalazi više od milijardu dobrih, probiotičkih bakterija LGG (Lactobacillus rhamnosus). One potiču stvaranje zdrave bakterijske flore, pa ovaj jogurt  ima dokazanu učinkovitost u prevenciji gastroenteroloških i respiratornih infekcija, kao i u prevenciji promjena u funkcionisanju probavnog sistema uzrokovanih primjenom antibiotika.

Nutritivne vrijednosti

Tri velike čaše tekućeg jogurta ili jedna čvrstog zadovoljavaju čovjekovu dnevnu potrebu za vitaminima B2 i B12, te za mineralnim tvarima kalcijem i fosforom. Također, kalcij se bolje upija iz jogurta nego iz mlijeka upravo zahvaljujući mliječnoj kiselini koju jogurt sadrži. Kiseliji je od mlijeka, a sve mineralne tvari se bolje upijaju u kiselom okruženju, pa tako i cink koji jogurt sadrži.

Prvi i najpoznatiji funkcionalni jogurt u BiH i omiljeni zdravi izbor svih generacija je upravo b.Aktiv™ LGG® jogurt. Nutritivno je visokovrijedan i doprinosi normalnoj funkciji organizma. Informacije o sastavu i hranjivim vrijednostima ovog proizvoda dostupne su na: dukat-b-aktiv-lgg-natur-330g.

Proizvodi kompanije Lactalis BH proizvode se u mljekari u Gradačcu, od mlijeka koje se otkupljuje od svojih 1500 kooperanata – domaćih farmera. Kompanija Lactalis osnovana je prije 90 godina a u Bosni i Hercegovini je poznata po svojim brendovima Dukat, Domaće blago, Président, Galbani, Alpsko mleko, Sirela, Parmalat i Lactel – posebno dizajniranu liniju proizvoda bez laktoze, koje proizvodi ili distribuira na našem tržištu.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO