Nedjelja, 16 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoFederalno Ministarstvo rada i socijalne politike sa 50.000 KM podržava redovno funkcionisanje...

Federalno Ministarstvo rada i socijalne politike sa 50.000 KM podržava redovno funkcionisanje Roditeljske kuće Sarajevo

Vlada FBiH i Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH rebalansom budžeta za 2023.godinu nedavno su izdvojili 300 000 KM za Projekat izgradnje Roditeljske kuće Tuzla, te na taj način obezbijedili razliku sredstava potrebnu da se projekat privede kraju. Ova podrška uslijedila je nakon posjete federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića Roditeljskoj kući u Tuzli, koji je tom prilikom obećao da će Vlada FBiH nastojati naći načina da se radovi na kući privedu kraju. 

Kroz tekući transfer neprofitnim organizacijama za sufinansiranje rada, programa i projekata socijalne zaštite Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obezbijedilo je i dodatna sredstva  Udruženju Srce za djecu i to 50.000 KM za podršku u redovnom poslovanju.

“Cijenili smo da je 2023. godina bila iznimno teška zbog naglih i kontinuiranih poskupljenja života zbog čega smo nastojali obezbijediti dio sredstava za redovne troškove neprofitnim organizacijama koje nude neku od socijlanih usluga na području Federacije, a neizostavno je među tim organizacijama koje se mogu svrstati u red organizacija od javnog značaja, i Udruženje Srce za djecu koje u Federaciji jedino nudi usluge smještaja tokom liječenja djeci oboljeloj od raja i njihovim porodicama”, izjavio je tokom posjete roditeljskoj kući ministar Delić.

Direktor udruženja Fikret Kubat istakao je da je podrška Vlade i Ministarstva podrška koja čini razliku, te naglasio važnost prepoznavanja mukotrpnog i višedecenijskog rada i truda da se status djece oboljele od raka i njihovih porodica unaprijedi.

“Naš moto “Manje boli kad su roditelji blizu” je ono što nas pokreće da istrajemo u ovom poslu, te da nastavimo raditi i pronalaziti načine da podrška djeci i nijhovim roditeljima tokom procesa liječenja, koje je izrazito kompleksno, teško i neizvjesno, bude ono na što, u tim teškim trenucima, mogu sa sigurnošću računati”, kazao je direktor Kubat.

Ministar Delić posjetio je danas drugi put u mandatu roditeljsku kuću u Sarajevu i tom prilikom uručio poklone upravi roditeljske kuće.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO