Četvrtak, 18 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoEdi Hadžiahmetović briljira u IDJShowu, predstavio spot za pjesmu "Isti smo" i...

Edi Hadžiahmetović briljira u IDJShowu, predstavio spot za pjesmu “Isti smo” i otkrio ko mu je pjevao ženske vokale

U nedjelju, 24. decembra, bit će poznat pobjednik digitalnog regionalnog muzičkog takmičenja – IDJShow, a sedam dana prije proglašenja Edi Hadžiahmetović ponovo je osvojio simpatije publike u studiju, ali i gledalaca ispred malih ekrana.

U emisiji koja je sinoć emitirana svoje pjesme i spotove predstavilo je drugih šest finalista, a među njima i talentovani pjevač i muzičar iz Bugojna.

On je uz pomoć tima Nataše Bekvalac, koja je njegov coach, snimio pjesmu “Isti smo”.

– Što se tiče nastanka moje pjesme, to je bio jedan dug proces. Ja sam među zadnjima završio pjesmu, ali mislim da je dobar odabir i da će se ljudima sigurno svidjeti. Što se tiče rada u studiju, stvarno sam dosta naučio, oduvijek mi je bila želja da vidim kako se to radi na tom najvišem nivou  – poručio je Edi.

Nataša Bekvalac rekla je da je Edi kantautor i da smatra da on treba da radi za sebe.

– Isto tako, treba da ima poverenja u produkciju. Trebalo nam je vremena da pronađemo mjeru – rekla je Nataša Bekvalac i dodala:

– Jako sam ponosna na Edija, na cijeli tok njegovog sazrijevanja i rasta. Kad se sjetim prvog trenutka kada si došao u studio, ja sam bila fascinirana njegovim vokalom i pojavom. Željela sam da bude u mom timu i nisam se pokajala. On je za mene nešto posebno. Toliko je spreman na promjene, eksperiment, sve ono što nosi showbizz – rekla je Bekvalac.

Nakon što je prikazano kako su izgledale pripreme, gledaoci su vidjeli predstavljanje spota, koji su svi s nestrpljenjem čekali i s pažnjom ispratili.

S obzirom na to da je Edi u emisiji prvi put vidio svoj spot, nije krio oduševljenje, a Nataša je prva krenula sa komentarima i tom prilikom Edi je otkrio malo poznatu činjenicu.

– Nisam mogla da izdržim da te ne pitam. Ko ti pjeva ženske vokale u pjesmi? – upitala ga je ona.

– Ženske vokale pjeva pobjednica prošle sezone – Amna – otkrio je Edi što je izazvalo opšte oduševljenje coacheva i publike.

Darko Dimitrov je i ovaj put imao samo riječi hvale za Edija.

– Fantastično ti je otpjevala vokale. Ovo je baš pjesma za tebe, spot je vrhunski. Malo si ekstreman u nekim dijelovima, ali to si ti – kazao je Darko.

Relja Popović nije krio oduševljenje Edijevim radom i   rekao je da su njegov spot i pjesma ludilo.

– Imao si neke sumnje, nedoumice, ali tvoj vokal može mnogo i to je nezgodno. Ne možeš sa jednom pjesmom da uradiš ono što možeš sa deset. Tvoja sreća je što možeš da šetaš po žanrovima sa nevjerovatnom lakoćom, imaš veliku harizmu i nevjerovatnu pojavu. Strašno kako pjevaš, a imaš i neviđeni humor. Nikolija i ja kod kuće kad sjedimo, najviše volimo da pratimo onaj tvoj dio kad si u pidžami, mnogo si smiješan. Upoznali su te ljudi, sve tvoje strane, a kad te zavole kao čovjeka, mnogo je lakše, ti si u tom smislu dobro iskoristio show – prokomentarisao je Relja.

Na kraju, bh. predstavnik u IDJShowu je istakao da mu je drago što je kroz show pokazao kakav je i van kamera.

– Volim zezancije, volim glupe fore za koje pomislim da su samo meni smiješne, ali izgleda da nije tako. To mi je drago, nadam se da se ljudima sviđa sve što radim – završio je Hadžiahmetović.

Pjesma i spot „Isti smo“ se nalaze na linku:

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO