Četvrtak, 18 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaLatif Moćević pred novu turneju i projekte: Djeca su nam inspiracija, a...

Latif Moćević pred novu turneju i projekte: Djeca su nam inspiracija, a osmijeh na njihovim licima najbolja nagrada

Latif & Mravko Travko naredne sedmice kreću na nezaboravna druženja širom Bosne i Hercegovine. U sklopu decembarske turneje oni će održati šest koncerata.

Latif & Mravko Travko izvest će pjesmice uz koje već nekoliko generacija djece odrasta. “Mravko Travko”, “Vjeverica”, “Hvala mama” i ostale poznate melodije djeca će sigurno horski pjevati sa svojim roditeljima. 

Decembarska turneja počinje u subotu, 9. decembra, u Goraždu, a potom slijede Zenica (16.12), Tešanj (18.12), Tuzla (23.12), Konjic (28.12) i Bihać (30.12). Dakle, ukupno još šest koncerata.

Nastavak turneje planiran je za proljeće.

– Svaka naša turneja i svaki naš koncert je posebna priča. Do sada smo tradicionalno održavali prednovogodišnji koncert u Sarajevu, ali sada smo se odlučili to promijeniti, i, u ovom mjesecu, pred Novu godinu obići djecu u drugim gradovima. Osim toga, ova turneja obilježena je raznim novostima koje naša Družina čarobne travke radi, te ćemo turneju iskoristiti i za svojevrsnu promociju naše nove slikovnice “Hvala mama”, koju smo objavili prije nekoliko dana. Uz slikovnicu, kao dodatak, dolazi nova bojanka koja sadrži i različite igre za djecu. Kod nas su i nove pjesme stalno u nastajanju. Djeca su nam inspiracija i osmijeh na njihovim licima najbolja nagrada. Sponzor turneje je voda “Lejla” – kaže Latif Moćević.

Autorica slikovnice je Mersiha Moćević, koja je i autorica lika Mravko Travko, dok je autor ilustracija Emir Isović.

– Priču posvećujem mojoj majci koja me je naučila koliko je čitanje važno. Za mene je ono poput disanja. Posvećujem je i svim majkama, jer one su stvarni heroji. Zahvaljujući njihovim željama i naporima mi postajemo bolji ljudi. Molitve naših majki mijenjaju naše sudbine. Čitajući priču “Hvala mama” osnažit ćete vezu sa svojom mamom i ostalim članovima porodice. Jedno istraživanje pokazuje da će djeca kada porastu da se sjećaju priča za laku noć koje su im čitane i nježnosti i zagrljaja iz tog ranog životnog doba. Čitajmo, rastimo, volimo! – kazala je autorica.

Početkom naredne godine planirano je objavljivanje novog YouTube serijala, odnosno treće sezone serijala “Mravko Travko”.

– Oni koji su nas pratili znaju da svaka nova epizoda donosi i novu pjesmu, tako da očekujte uskoro nova iznenađenja. Svi zajedno ćemo se družiti i u novom “Mravko Travko – restoranu za velike i male” koji smo svečano otvorili ovaj vikend u Sarajevo Toweru. Jako smo ponosni na naš novi Mravinjak koji će, nadamo se, postati novo mjesto okupljanja porodica, gdje ćemo djecu učiti svim onim porukama dobrote koje Mravko šalje. Ono što je najveći novitet,  je da nudimo i opciju dnevnog boravka djece o kojima brinu naše divne odgajateljice, tako da roditelji mogu i ostaviti svoju djecu u Mravinjaku.

Sredinom decembra otvara se i drugi objekat, ovaj put u Istočnom Sarajevu, u kojem će naglasak biti više na samoj igraonici uz mjesto za roditelje. Naravno, naša želja je da dođemo u svaki grad u našoj Bosni i Hercegovini i družimo se sa svakim djetetom. Dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo – ističe Moćević.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO