Nedjelja, 16 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaSve spremno za 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”

Sve spremno za 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”

U Sarajevu će se u nedjelju, 3. decembra, u 17 sati održati tradicionalni, 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u BiH.

Na turniru koji se održava u sarajevskom Domu mladih učestvovat će najbolji borci iz cijele BiH. Raspored borbi na 21. Memorijalnom kickboxing turniru “Braća Bašović”: do 60 kg Isa Smajić (Lugan- Novi Travnik) – Hamza Hadrović (KBA Ilidža), do 67 kg Džan Ždrale (Balkan-Konjic) – Rijad Hadrović (KBA Ilidža), do 67 kg Safer Habibović (Lugan- Novi Travnik) – Hamza Klisura 70 kg (KBK Fojnica), do 71 kg Nedim Malkoć (Kurto-Bihać) – Nuh Hebibović (KBV Gladijator), do 81 kg Jasko Skalić (Kurto-Bihać) – Haris Hajdarević (KBA Ilidža), preko 91 kg Harun Sinanović (Balkan-Konjic) – Haris Islamović (KBA Ilidža). Specijalni gosti bit će Demo team Taekwondo kluba Bosna iz Breze.

Na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana na Ilidži, prisutnim su se obratili Džemko Bašović, Nermin Bašović, Asmar Imamović (trener Balkan Konjic), te Nuh Hebibović, Harun Sinanović i Rijad Hadrović (KBA Ilidža). Press konferenciju je vodio Muhamed Bikić.

– Hvala svima koji nam na svoj način pomažu da već 21 godinu održavamo Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović” i na taj način nastavljamo tradiciju koja traje duže od dvije decenije. Behudin i Bido Bašović su bili veliki sportisti i ljudi velikog srca, a kao pioniri borilačkog sporta u BiH dali su veliki doprinos afirmaciji kickboxinga. Ovaj turnir je način da njihova sportska djela sačuvamo od zaborava. Naravno, to ne bi mogli uraditi bez pokrovitelja i prijatelja projekta: Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i hotela President. Posebno hvala medijima koji informišu javnost o ovoj manifestaciji i na najbolji način čuvaju od zaborava lik i djela Behudina i Bide Bašovića – rekao je Džemko Bašović u ime organizatora, te se posebno zahvalio Muhamedu Bikiću.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO